Take a fresh look at your lifestyle.

Prvo predstavljanje pretendenata na vlast

Bitku za osvajanje vlasti u Križevcima prvi su najavili predsjednici križevačkih ogranaka Socijaldemokratske partije Ivan Knok, Hrvatske stranke umirovljenika Slavko Konfic i Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Gordana Juran Ratković. Oni su jučer predstavili izborni program i listu kandidata na izborima za lokalnu samoupravu 15. svibnja.


Troglava_koalicija.JPG

Obraćanjem medijima ove tri stranke udružene u "Koaliciji za križevačko prigorje" izložile su glavne smjernice svog programa na temelju kojeg planiraju osvojiti glasove birača na izborima za gradsko vijeće Križevaca.

Program od 10 točaka obuhvaća sve segmente od interesa građana – gospodarski razvoj, poboljšanje komunalne i prometne infrastrukture, društvene djelatnosti, socijalnu skrb te uređenje i prostorno planiranje.

Naznačena je važnost gospodarskog razvoja, kako grada, tako i sela, s posebnim naglaskom na turizam.

U tom smjeru ključan je prijenos vlasništva nad imovinom vojarne s države na grad. Namjera je osposobiti objekte i površine na tom kompleksu za više namjena – gospodarsku, otvaranjem poduzetničke zone; obrazovnu, izgradnjom novih ili prenamjenom postojećih zgrada u školske, te izgradnju učeničkog i studentskog doma. Povezivanjem sadržaja u bivšoj vojarni s okolnim naseljima pripomoglo bi se osnivanju novog južnog dijela grada.

Gospodarski boljitak očekuje se donošenjem strategije posebnog plana razvoja uz mjere povlastica poduzetnicima u gradu. Život na selu i od poljoprivrede bi se, prema zamislima ove koalicije, mogao poboljšati osposobljavanjem seoskih gospodarstava kroz savjetodavne službe i Visoko gospodarsko učilište, sve s ciljem vraćanja mladih.
Komunalno-prometni segment razvoja uključuje nove dionica cesta, širenje vodovodne mreže, zaštitu okoliša, detaljne planove obnove ulica i uređenja prostora.

Koalicija će se zalagati za poboljšanje socijalnih uvjeta svakog domaćinstva, a jedan od prijedloga je i donošenje hrane ugroženim građanima te poseban plan poticane stanogradnje.
Novim i obnovljenim sportskim terenima te cjelogodišnjim popularno-kulturnim programima ove stranke obraćaju se mladima, uz obećanja o osposobljavanju budućeg doma mladih.

Na pitanje koliko će sve ove želje opteretiti građane, imajući u vidu da gradski proračun nije dovoljno težak za sve, predstavnici crvenoplavo-penzićko-plave koalicije tvrde da neće uvoditi dodatne prireze niti poreze.

Listu čini 11 SDP-ovih, pet HSU-ovih i 3 HNS-Libra-inih imena.
Nositelj i kandidat za gradonačelnika je čelnik SDP-a.

Komentari su zatvoreni.