Take a fresh look at your lifestyle.

Dočekivanje Božića u križevačkim crkvama

Tiha_noc_u_KZ.JPGVjernici i svi ljudi dobre volje u Križevcima će tijekom večerašnje Badnje noći dočekati Božić, blagdan rođenja Isusa Krista, u tri gradske crkve. Poput svake godine, noćne svete mise služe se u kapelici sv. Marka Križevčanina u Gornjem gradu, u župnoj crkvi sv. Ane u Zakmardijevoj ulici u središtu grada i u župnoj crkvi Majke Božje Koruške i sv. Marka Križevčanina u Koruškoj.


Misu kod sv. Marka od 22.30 vodi vlč. Mihajlo Simunović, a pred kapelicom će članovi Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva "Lipa" svima za okrjepu ponuditi kuhano vino, dok će nakon mise, od ponoći započeti aukcija slika s Likovne kolonije "U zavičaju sv. Marka Križevčanina".
Jaslice_kod_sv._Marka_KZ.JPGTradicionalnu misu polnoćku u crkvi sv. Ane vodi župnik vlč. Ivan Žufika, a u crkvi u Koruškoj, također od ponoći župnik vlč. Krešimir Žinić.
Uz pučke božićne popijevke i svetu misu okupljeni će dočekati dan obilježavanja rođenja Bogočovjeka, nadamo se bez praskanja pirotehničkih naprava, a u skladu s tihom noći.

Svim na zemlji i netu mir i veselje i sretan Božić želi redakcija portala Križevci.info!

Komentari su zatvoreni.