Take a fresh look at your lifestyle.

Na božićnoj misi križevačkih pravoslavnih vjernika

__Vaistinu_se_rodi___u_KZ.JPGPosjetili smo jutros hram svetog Save, pravoslavnu crkvu u središtu Križevaca, gdje smo nazočili liturgijskoj svečanosti povodom Božića po julijanskom kalendaru, koji je obilježen jučer. Povod dolaska bio je upoznavanje s tijekom radova na obnovi ovog sakralnog objekta, započetima u studenom prošle godine.


Sveti_Sava_uskoro_obnovljen.JPGKriževčani pravoslavne vjeroispovijesti okupljaju se u crkvi jednom mjesečno, obično zadnje nedjelje u mjesecu, na službi koju ovamo iz Varaždina dolazi voditi protojerej-stavrofor Zvonko Pilinger. Prilikom božićnog blagdana crkva je jutros bila puna, četrdesetak vjernika došlo je sudjelovati u jednoipolsatnom obredu na staroslavenskom jeziku, međusobno si želeći Mir Božji, Hristos se rodi, Vaistinu se rodi.
Pravoslavna_bogomolja_u_KZ.JPGProtojerej Pilinger je, s pomoćnikom đakonom Uglješom Pilingerom pozvao vjernike na slogu i bratstvo i širenje civilizacije ljubavi ne samo među pravoslavcima već među svim ljudima. Radovi na crkvi su blizu završetka, a troškove od oko 160000 kuna će, kazao je, "platiti naša mitropolija". Uz to je vjernike molio da sudjeluju u trošku od 7200 kuna za izvedbu projekta tvrtke Kašik za obnovu crkvenog tornja, "kako bi zvona svetog Save ponovno mogla zazvoniti na radost vjernika."

Komentari su zatvoreni.