Take a fresh look at your lifestyle.

‘Vlak u snijegu’ – uz završetak Festivala

Vlak_CS_a_ide_dalje.jpgCulture Shock je priveden kraju, i večeras, prema rasporedu, ostaje još samo film Vlak u snijegu, kojim organizatori Festivala podsjećaju da se 31. svibnja 1932. rodio naš cijenjeni pisac za djecu, Čvrstečanin Zvonimir Balog.

Dječji film kojeg rado gledaju i roditelji snimio je 1976. Mate Relja, okupivši tada već slavne dječje glumačke zvijezde, poput Slavka Štimca.

Scene dogodovština djece na putu, prikazane u ovom filmu snimljenom po istoimenom romanu Mate Lovraka nisu rijetke ni na današnjim hrvatskim željeznicama.

Banimir_Zvolog.jpgKako je zajedništvo pobijedilo snježnu blokadu pogledajmo ponovno večeras, od 20 sati u Klubu kulture.

Zvonimira Baloga obilježavamo na Festivalu kao jedinog živućeg umjetnika među svima kojima su bile posvećene filmske večeri. Njegove knjige i dalje su poučne i nezaobilazne u ponudi dječje školske lektire.

Dodajmo ovome da bi pjesma iz filma – Kad se male ruke slože, sve se može – mogla i organizatorima Festivala biti potvrda da se Culture Shock uspijeva vući tek radi li složno cijeli tim.

Komentari su zatvoreni.