Take a fresh look at your lifestyle.

Križevačko komunalno gradi novu tržnicu

RKCLogo.jpgKriževčani bi uskoro trebali dobiti novu tržnicu u sklopu poslovnog centra Stari javor. Gradsko Komunalno poduzeće do sad je u njezinu izgradnju uložilo oko milijun kuna, a po riječima predsjednika Uprave poduzeća Gorana Gregureka, točan iznos teško je odrediti jer tržnicu ne gradi ugovoreni izvoditelj radova, već, prema mogućnostima, sredstvima Poduzeća vlastiti zaposlenici.
„Mi zapravo u tu investiciju idemo dio po dio, odnosno koliko možemo
kao Komunalno poduzeće podnijeti financijski, s obzirom da je to
isključivo iz naših sredstava, dakle nitko nas ne sufinancira. Zapravo,
iskorištavamo svaki trenutak, evo, kad je ovako loše vrijeme, onda se
građevinska operativa povlači sa gradilišta gdje ne mogu raditi na
cjevovodima, kanalizacijama i onda oni rade unutra“, kaže Gregurek.


Otvorena ili zelena tržnica imat će površinu od 500 četvornih metara, a da bi saznali broj potrebnih prodajnih mjesta, iz Komunalnog poduzeća uputili su javni poziv za iskazivanje interesa za prodaju proizvoda na novom tržnom prostoru. Gregurek kaže da su dobili povratnu informaciju da će interesa za prodaju biti kao i do sada bio, pa na mliječnoj tržnici očekuju osam do deset stolova, a u vanjskom dijelu bit će desetak kamenih stolova, sve prema iskazanim potrebama.
Na otvorenom i natkrivenom prostoru prodavat će se, pored voća i povrća iz vlastite proizvodnje obiteljskih gospodarstava, njihove prerađevine, ljekovito bilje i med, dok će u stotinjak kvadrata zatvorenog dijela svoje mjesto naći jaja i proizvodi od tijesta, mliječni i mesni proizvodi i prerađevine, ribarnica i mesnica. A sve zajedno trebalo bi, kaže prvi čovjek križevačkog Komunalnog Gregurek, na duži niz godina osigurati kvalitetnu uslugu tržnice.
„Tržnica se radi za 20, 30 ili 50 godina i želimo to napraviti na kvalitetan način, znači s kvalitetnim, dugotrajnim materijalima; ulagat ćemo da se čim manje troši u održavanju“, zaključio je predsjednik Uprave Komunalnog Gregurek.

Komentari su zatvoreni.