Take a fresh look at your lifestyle.

Rekordna posjećenost završne večeri malonogometnog turnira

Odlučujućim pogotkom iz kaznenog udarca, Robert Hertl po drugi se puta okrunio titulom najboljeg igrača PAN-ovog turnira u Križevcima, a svojoj ekipi Beneteks iz Križevaca donio je 1. mjesto.
Zanimanje Križevčana i ljubitelja malog nogometa premašilo je u subotu očekivanja organizatora. Finalnom ogledu prisustvovalo je 1500 gledatelja, dok je dio njih, u nedostatku prostora, ostao izvan dvorane.

Večer je započela polufinalnim ogledom između ekipe Sv. Marka Križevčanina, prošlogodišnjeg pobjednika i ekipe Vada iz Vrbovca. Susret je nakon regularnog dijela završio rezultatom 1:1 uz golove D. Suvajca za Vadu i Z. Relote za ekipu Sv. Marka. Pri izvođenju kaznenih udaraca, ekipa Vade bila je uspješnija i rezultatom 8:7 plasirala se u finale. Golman ekipe Vada Mario Švigir obranio je čak tri penala za redom, a zatim i sam zabio zadnji pogodak, čime je zasluženo proglašen za najboljeg golmana turnira. Za utjehu igračima Sv. Marka pripao je trofej za fair-play, a Mario Pintarić je s ukupno 21 postignutim pogotkom ponio titulu najboljeg strijelca. U drugom polufinalnom dvoboju susrele su se ekipe Beneteksa Križevci i Amadeusa iz Koprivnice. Rutiniranom igrom, ekipa Beneteksa se uz dva pogotka T. Lovrekovića i jedan R. Hertla, rezultatom 3:0 plasirala u finale.

U pauzi je odigrana revijalna utakmica između ženskih ekipa NK Plamen iz Križevaca i NK Sračinec iz Sračinca, a podijeljene su i vrijedne nagrade najsretnijim posjetiteljima.

U utakmici za 3. mjesto, nakon ravnopravne borbe i rezultata 2:2 (Relota i Kukec za Sv. Marka, dva pogotka Delića za Amadeus) nakon 40 minuta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje je ponovo nesretnija bila ekipa Sv. Marka, te je ekipa Amadeusa rezultatom 7:6 osvojila 3. mjesto. Za ekipu Sv. Marka, na oduševljenje publike, nastupio je i križevački župnik te izbornik katoličke malonogometne reprezentacije Krešimir Žinić.

I utakmica za 1. mjesto nagovijestila je da će ovo biti večer kaznenih udaraca. U opreznoj igri, prva je povela ekipa Vade preko Ko. Morine, dok je na 1:1 izjednačio T. Lovreković, rezultat koji je ostao do kraja regularnog dijela. U drami koja je uslijedila veću prisebnost zadržali su igrači Beneteksa i na krilima već spomenutog Roberta Hertla rezultatom 6:5 osvojili 1. mjesto.

Komentari su zatvoreni.