Take a fresh look at your lifestyle.

‘Stilske vježbe’ prvi put u 39 godina i kod nas

Davnog 19. siječnja 1968. poslije prve izvedbe predstavi nisu prognozirali sigurnu budućnost, no pod istim imenom i s istim glumcima ona živi još i danas – najuspješnija i najstarija predstava na hrvatskim pozornicama. Stilske vježbe su točno 39 godina nakon premijere i pred križevačkom publikom! Prvaci hrvatskog glumišta Pero Kvrgić i Lela Margitić u subotu 20. siječnja na parketu Velike dvorane Hrvatskog doma od 20 sati izvode ovaj briljantni komad francuskog romanopisca, pjesnika nadrealista Raymonda Queneaua – jedinstven eksperiment, nesmiljenu igru jezikom.
Stilske vježbe obuhvaćaju igru dvoje ljudi na bilo koju temu, koja ovdje ima elemente tramvaja, šešira, vrata, guranja i još ponečeg, a ispričana je na 99 načina. Predstavu u Križevce dovodi Pučko otvoreno učilište Križevci, kod kojega ulaznice (kao i u Turističkom uredu) po cijeni od 40 kuna lagano nestaju.
Ne čekajte zadnji tramvaj već požurite po svoju, ili imajte stila i javite se na redakcija@krizevci.info s odgovorom na pitanje U kojem se zagrebačkom kazalištu godinama izvode Stilske vježbe? želite li jedan od dva besplatna ulaza. Odgovore s imenom i prezimenom primamo do četvrtka u 20 sati!

Komentari su zatvoreni.