Take a fresh look at your lifestyle.

Novi ključevi za otvaranje spremnika

Oko šest stotina novih ključeva proteklih je dana Komunalno poduzeće Križevci podijeliko domaćinstvima za otvaranje spremnika za otpad. Novi ključevi, čvršće izrade, zamijenili su prvotne koje su građani dobili prošloga ljeta, kad su uvedeni sadašnji spremnici i novi sustav odvoza otpada. Razlog zamjene ključeva jesu pritužbe nekih korisnika da starim ključevima teško otvaraju i zatvaraju spremnike, kaže Dijana Mijač, voditeljica zbrinjavanja otpada u KP-u.

Napomenula je da su novim načinom odvoza spremnika iz stambenih zgrada i njihovim zaključavanjem građani (a riječ je uglavnom o onima koji žive u zgradama) zadovoljni, obzirom da se spremnici odvoze svaki ponedjeljak, dok su se stari spremnici praznili prema potrebi.

Ističe i da je od početka uvođenja ove usluge s novim kontejnerima umjesto starim kantama bilo određenog nezadovoljstva zato što su stanari zgrada smatrali da su im novi spremnici premali. Stanari jedne zgrade u Tomislavovoj ulici, kod kojih smo ispitali ispravnost novih ključeva-otvarača, kazali su međutim da nije problem veličina, već to što se oni – zbog strgane bravice na spremniku – otvaraju i bez ključeva!

U KP-u pretpostavljaju da su za to krivi građani koji nasilno otvaraju zaključane spremnike da bi uzeli plastične ili staklene boce za koje u trgovinama mogu dobiti naknadu od 50 lipa.

Osim ključeva, svakom stanaru podijeljeni su i leci o pravilnom gospodarenju otpadom i o mogućnosti smanjenja količine otpada izdvojenim sakupljanjem otpada putem "zelenih otoka".

Komentari su zatvoreni.