Take a fresh look at your lifestyle.

Polančec obećao asfalt u 2006., radovi nisu počeli

Državna cesta Možđenec – Sudovec i dalje jedina državna cesta s makadamom

KRIŽEVCI – Ovaj će tjedan Županija koprivničko-križevačka uputiti službeni upit potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu u vezi s odlukom Vlade oko asfaltiranja državne ceste Možđenec – Sudovec, jedine neasfalitrane državne ceste u Hrvatskoj, najavio je dožupan Darko Koren.

Naime, ta cesta poveznica između Križavaca i Novog Marofa trebala je, prema riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, već biti završena, i to dva puta.

Prema odluci Vlade sa sjednice u Koprivnici (održane u lipnju 2006.), država je za uređenje te ceste koju Križevčani zovu cestom preko Pake izdvojila 8,5 milijuna kuna. Na tribini HDZ-a održanoj 21. rujna u Križevcima potpredsjednik Polančec rekao je da su radovi na cesti trebali biti završeni do 30. rujna, dodavši potom da je i sam svjestan da je rok bio prekratak, stoga je za novi rok dovršetka određen kraj godine.

Tom je prilikom rekao i kako je “dobio signale” da Hrvatske ceste koje su “dobile prilično jasnu naredbu nisu baš ozbiljno shvatile” zadatak. Polančec je rekao i da se sastao s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Stjepkom Bobanom. Zašto unatoč obećanjima na šest kilometara ceste još nisu počeli radovi i mi smo u više navrata pokušali doznati u Hrvatskim cestama. Međutim, nismo dobili odgovor. Neslužbeno doznajemo da je problem u tome što stručnjaci ne žele zbog političke odluke napraviti lošu cestu.

Polančec će u petak opet o asfaltu?

No, možda će Križevčani na proslavi 17. obljetnice HDZ-a u petak, 23. veljače, brže od Županije doznati odgovor na pitanje što će biti s cestom. Naime, na tom bi skupu, kako se očekuje, trebao biti i potpredsjednik Polančec.

Komentari su zatvoreni.