Take a fresh look at your lifestyle.

Križevački gradonačelnik presretan zbog viška u proračunu

Križevački poglavarstvenici podvukli su konačnu crtu pod prošlogodišnje financijsko poslovanje Grada. Obračun proračuna pokazao je da se u gradsku blagajnu slilo ukupno 57,8 milijuna kuna prihoda, u čemu je i 19,4 milijuna kuna kreditnih sredstava. Istovremeno, potrošeno je nešto manje od 45 milijuna, izvijestio je pročelnik za financije Darko Masnec i napomenuo da je višak prihoda stoga iznosio 12,9 milijuna kuna.

Proračun je ostvaren s nešto više od 81% planiranih sredstava, no razlog nije u slabim prihodima od poreza ili naknada, već zapravo u povoljnim uvjetima pod kojima su Križevci preuzeli bivšu vojarnu, pojasnio je pročelnik Masnec:

– Planirali smo kupovinu vojarne i prodaju nekih naših objekata. Budući da je prema odluci Vlade došlo do promjena, nije bilo potrebe ni za prodajom ni za kupovinom.

Člana Poglavarstva Franju Husinca zanimalo je koliko je prošle godine uvedeni prirez podebljao gradski proračun. Od prireza je prikupljeno više od 2,3 milijuna kuna, odgovorio mu je gradonačelnik Branko Hrg i objasnio da će ta sredstva biti na računu grada do iduće godine, za kada je planirano uređenje središnjih križevačkih trgova. Gradonačelnik nije krio da od njega vjerojatno nema sretnije osobe kad je riječ o obračunu proračuna.

– Moram naglasiti da je ovo prvi put u posljednjih nekoliko godina da ne osjećam nelagodu i kamen u želucu kad govorimo o godišnjem obračunu proračuna. Ne moramo svaki dan prebrajati, prekrajati i slično, već grad funkcionira normalno po zacrtanim programima.

Zadovoljniji nego sad, zaključio je gradonačelnik Hrg, bio bi kad bi se promijenio način financiranja jedinica lokalne samouprave i više novca ostajalo tamo gdje je i zarađen.

Komentari su zatvoreni.