Take a fresh look at your lifestyle.

Gornjoj Rijeci 3,6 milijuna kuna za obnovu cesta

Nakon što je Ministarstvo prometa prije par dana potpisalo s općinom Gornja Rijeka projekt modernizacije prometnica vrijedan 3.6 milijuna kuna, izvjesno je da će desetak kilometara nerazvrstanih cesta biti asfaltirano. Načelnica Štefica Tukša je rekla da je riječ o novcu Europske investicijske banke, kojem će općina dodati još 360 tisuća kuna iz svojeg proračuna, a za projektnu dokumentaciju izdvojiti još 300 tisuća.

– Očekujemo da će nam i Županija pomoći tijekom pripreme projektne dokumentacije, jer je 300 tisuća kuna, koliko će njezina izrada koštati, 50 posto godišnjeg proračuna Općine Gornja Rijeka. Ako se tome doda 10 postotno učešće u plaćanju gradnje, odnosno 366 tisuća kuna, proizlazi da bi nam taj projekt „progutao“ jednogodišnji proračun – objasnila je Štefica Tukša.
Sada su u tijeku geodetski radovi i pripreme za raspisivanje javnih natječaja, kako bi se do početka asfaltiranja predviđenog u kolovozu, ishodovale sve dozvole. Načelnica Tukša je izdvojila da su na adresu istog Ministarstva prije dvije godine upućena još dva zahtjeva za novčanom potporom. Radi se o i tri milijuna kuna teškom sufinanciranju proširenja sportske dvorane Osnovne škole Gornja Rijeka te traženju sedam milijuna kuna potpore za gradnju i obnovu dvadesetak kilometara sekundarnog vodovoda. Zbog odredbe Europske investicijske banke da svakoj općini novčano pomaže samo jedan projekt godišnje, oni bi mogli doći na red u iduće dvije godine.

Komentari su zatvoreni.