Take a fresh look at your lifestyle.

Neka Hrg kaže zašto prodaje naše igralište

To je jedino mjesto gdje se možemo igrati. Pozivamo gradonačelnika da dođe s nama odigrati utakmicu, kaže 14-godišnji Matija

KRIŽEVCI – Ljutiti smo na gradsku vlast. Mi se tu godinama igramo i sami održavamo igralište, a sad čujemo da Grad želi prodati zemljište na kojem je naše igralište. Ne znam što se onda odrasli čude što mladi u Križevcima najčešće vrijeme provode po gostionicama.

Na prosvjednom skupu, kako su ga djeca sama nazvala, u ime djece iz Ulice Nikola Tesla u nedjelju nam je to rekao 14-godišnji Matija Fagnjen. Dometnuo je da planiraju nastavak prosvjeda ukoliko doista ostanu bez igrališta. To su se, kažu, dogovorili u subotu kad su posljednji puta kosili igralište.

– Vijest da bi mogli ostati bez igrališta doznali smo ovaj tjedan i otad razmišljamo o mogućim akcijama koje bi mogli poduzeti da ne ostanemo bez igrališta. Ogorčeni smo jer nam je to jedino mjesto u naselju gdje možemo odigrati utakmicu i družiti se, a da nismo ugroženi od automobila i kamiona.

U naseljima ima stotinjak djece, a na igralištu nas se nekad skupi i pedesetak. Dolaze nam djeca i iz susjednog naselja Karane i drugih ulica iz Donjeg grada jer u tom dijelu grada nema nijednog nogometnog igrališta za djecu. Pozivamo gradonačelnik Branka Hrga i njegove članove Poglavarstva da dođu idući tjedan s nama odigrati utakmicu i vide kako se mi tu družimo i provodimo vrijeme – rekao nam je Matija, dok su ostali u glas dodali da će se “boriti za svoje igralište”.

Igralište su, kako smo doznali, prije 16 godina uredili stanovnici naselja, a vlastitim su novcem kupili i vratnice i mreže, a djeca otad redovito održavaju igralište. Međutim, u ponedjeljak smo doznali da je protestni skup djece zakasnio. Naime, u gradskoj upravi su nam rekli da je zemljište u sklopu kojeg se nalazi igralište već prodano.

Prema riječima pročelnika za financije Darka Masneca, igralište se nalazi u poslovnoj zoni, a zajedno s okolnim parcelama ukupne površine oko 5000 četvornih metara od Grada ga je kupio križevački poduzetnik koji uskoro planira graditi skladište za stočnu hranu i transport.

Gradonačelnik Hrg: Žao mi je, ali poduzetnici imaju prednost

– Žao mi je što će djeca ostati bez tog igrališta koje je Grad naselju dao na privremeno korištenje. No, kako je to poslovna zona, mi tamo poduzetništvu moramo dati prednost.

Ipak, tražimo novo rješenje za djecu tog naselja i u detaljnim prostornim planovima koji su u izradi predvidjet ćemo i mjesto za dječje i nogometno igralište u tom naselju – rekao nam je gradonačelnik Branko Hrg, dodavši da bi se igrališta možda mogla urediti sljedeće godine.

Komentari su zatvoreni.