Take a fresh look at your lifestyle.

Križevčani najbolji puhački orkestar Hrvatske


Jednoglasnom odlukom stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture danas u Novom Vinodolskom, Gradski puhački orkestar Križevci proglašen je najboljim puhačkim orkestrom ove godine u Hrvatskoj! Kao drugi najuspješniji na 21. susretu amaterskih puhačkih orkestara imenovan je Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica iz Varaždina.

Predsjednik križevačkog orkestra Krunoslav Šimunec izjavio je za portal Križevci.info kako je ovaj ogromni uspjeh došao kao kruna dugotrajnog i mukotrpnog rada svih svirača, kojima čestita te zahvaljuje svima na pomoći.

Kontinuitetu odličnih rezultata orkestra, koje čine zlatne plakete iz 2000., 2002. i 2004. te brončana iz 2006. godine, zasigurno je pridonio kvalitetan višegodišnji rad s dirigentom Mariom Komazinom. Također, sa željom što bržeg uključivanja mladih sviračkih snaga u orkestar, njegova uprava od početka ove sezone uhodava i sustav dodatne edukacije, u okviru koje sa sviračima radi i profesor Josip Kapović.

Oba najuspješnija orkestra sa smotre primili su nagrade sponzora, pa je instrumentarij Križevčana bogatiji za Yamahin bas bubanj. Kako se u Križevcima već mjesecima prikupljaju sredstva i za nabavku F-tube, za nadati se kako će iduće godine na 22. državnoj smotri, koja će tada opet biti natjecateljska, križevački orkestar dodatno podići kvalitetu svojih izvedbi obnovljenim instrumentarijem.

Komentari su zatvoreni.