Take a fresh look at your lifestyle.

Split Ship Management započeo projekt Kadet u Koprivničkoj županiji

Tvrtka provodi projekt u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje učenike upoznaje sa zanimanjem pomorca

Tvrtka Split Ship Management, u jednom od niza projekata u promicanju pomorstva i nastojanju povećanja broja pomorskog kadra, u Koprivničko-križevačkoj županiji započinje projekt "Kadet". U Osnovnoj školi "Sidonije Erdödy" u Gornjoj Rijeci održana je 4. lipnja prezentacija predstavnika Split Ship Managementa za učenike osmih razreda (njih pedesetak) u želji da prije početka upisa u srednje škole za nekoliko mjeseci razmisle i o svim pogodnostima i čarima pomorskog zanimanja.

Budući da sve profesije koje su deficitarne imaju podršku ministarstva i vlade, važno je istaknuti da će školovanje u pomorskom zvanju biti besplatno. Zanimanje koje u usporedbi s drugima ima i dosta visoko financijsko vrednovanje i mogućnost obilaženja cijelog svijeta, zasigurno će obogatiti svakog čovjeka, a ako bude na svom educiranju i napredovanju intenzivno radio, može se osigurati egzistencionalno u petnaest godina rada. U stjecanju titule moguće je doći do nivoa doktora. Dodatni poticaj bi svakako trebala biti i stipendija koja bi svim vrijednim i uzornim učenicima osigurala poboljšanje kvalitete življenja tijekom studiranja. Država je osim stipendije spremna i na prekvalifikaciju kadra u pomorska zvanja.

Predstavnici tvrtke Split Ship Management susreli su se i s načelnicom Općine Gornja Rijeka, Šteficom Tukšom, gdje počinje inicijativa za prekvalifikaciju ljudi s četverogodišnjim i trogodišnjim srednjim obrazovanjem. Zanimanja u koja će prekvalifikacija biti omogućena su nautičar i brodostrojar. Prekvalifikacija za srednjoškolce sa završena četiri razreda srednje škole trajat će četiri mjeseca, a za polaznike sa završena tri razreda srednje škole trajat će šest mjeseci. Inicijativa je primljena vrlo pozitivno u želji da što prije krenemo s realizacijom, a procjena je da će nakon prvih primjera biti veći interes za pomorska zvanja.

Oba ova projekta bit će marketinški poduprijeta u raznim dijelovima Hrvatske. U zemljama kao što su Nizozemska ili Norveška projekti ove vrste su se pokazali dugoročno uspješni i u ovim zemljama je zabilježeno zaustavljanje trenda pada broja studenata u ovim profesijama i u konačnom broju pomoraca.

Komentari su zatvoreni.