Take a fresh look at your lifestyle.

Projektiranje nove križevačke zone europskim novcem

821

Na adresu križevačke gradske uprave stigao je na potpisivanje ugovor kojim se odobrava gotovo 154.000 eura sredstava iz Programa za susjedstvo Slovenija – Mađarska – Hrvatska – Mreža poslovnih zona. Na taj iznos iz gradskog proračuna bit će pridodano 66.000 eura, a ukupnih milijun i 600.000 kuna namijenjeno je izradi projektne dokumentacije za novu poslovnu zonu Gornji Čret. Sada već sasvim izvjesno financiranje projekta, kao i nedavne odluke Vlade, za gradonačelnika Branka Hrga garancija su skorog početka poslovanja na 46 hektara zone Gornji Čret.

Naime, na sjednici u Virovitici 25. svibnja po prvi se put Vlada jasno odredila za jednaki tempo gradnje krakova brze ceste od Vrbovca kako prema Bjelovaru tako i prema Koprivnici. A nova će prometnica prolaziti upravo pored Gornjeg Čreta.

– ‘Možemo očekivati da će do 2009. godine ta cesta doista doći do Čreta. Uspjeli smo sa projektantima koji su radili Studiju utjecaja i idejno rješenje dogovoriti da nam izlazne petlje budu i u samoj zoni, što je vrlo važno, a vjerujem da ćemo upasti u još neke programe za infrastrukturu, pa imamo vrlo izgledne šanse da 2009. godine počnemo nuditi zonu.’

Više od 40% zaposlenih u poslovnim zonama u županiji na križevačkom je području, pa od početka poslovanja gospodarstvenika na Gornjem Čretu, u novoj i velikoj zoni, u Križevcima imaju velika očekivanja.

Komentari su zatvoreni.