Take a fresh look at your lifestyle.

Ivan na ulici isprebijao sina zbog školskih ocjena

Dok se dječak skrivao od udaraca, otac ga je čvrsto držao za ruku i udarao gdje je stigao

KRIŽEVCI – Prošloga četvrtka u igraonici u Obrtničkoj ulici 41-godišnji Ivan Konjačić iz Marinovca brutalno je pretukao 14-godišnjeg sina Zlatka. Dječak je od udaraca završio u križevačkom Domu zdravlja u kojem su mu liječnici pružili prvu pomoć. Od dežurnog liječnika smo doznali kako je nesretni 14- godišnjak dobro, no na bedrima je zadobio brojne modrice i hematome. U krvničkom pohodu na sina Ivan Konjačić je osim ruku koristio i kopču opasača. Nesretni se događaj odvijao pred zaprepaštenim djelatnicima kompjuterske igraonice, susjedima te brojnim prolaznicima u Obrtničkoj ulici. Goran Tkalčić, vlasnik kompjuterske igraonice, dolaskom na posao nije ni slutio što će ga dočekati toga dana.

– Sjedio sam na terasi susjednog kafića i pio kavu. Oko 10.10 sati dva 14-godišnjaka ušla su u igraonicu. Nakon što su počeli igrati, na ulazu se pojavio srednjovječni muškarac i rekao da traži sina. Kada ga je prepoznao, potrčao je prema njemu i izvadio kožni remen s hlača. Za vrijeme dok ga je udarao po leđima i rukama, drugi je dječak nepomično sjedio, vjerojatno od straha. Kad sam shvatio što se događa, počeo sam vikati na čovjeka da prestane s udarcima, nakon čega je dječaka uhvatio za ruku i odveo ga iz igronice. Tek je onda počela ružna ’scena’ koja se odvijala sve do kraja ulice. Dok se dječak skrivao od udaraca, otac ga je čvrsto držao za ruku i udarao gdje je stigao. Na kraju ulice udario ga je u glavu ili rebra, nakon čega se dječak srušio na travnjak.

Muškarac nije bio u pijanom stanju, ali je bio izrazito bijesan. Prema psovkama i riječima koje je uputio sinu, pretpostavljam da se radi o lošim ocjenama ili izostancima s nastave. U jednom je trenutku viknuo dječaku da ga nakon batina vodi u školu. Moguće je da je otac tek sedam dana prije kraja školske godine saznao da sin ima problema u školi. Ako se radi o izostancima ili lošim ocjenama, tada je to trebao uvidjeti prije, a problem riješiti na drukčiji način. Dječak je u igraonicu navratio svega dva puta i to tek pred kraj školske godine – kazao je Goran Tkalčić, vlasnik igraonice.

MN: Nakon udarca u glavu, dječak je pao

Kobnu priču o nesretnom dječaku potvrdila nam je i susjeda koja živi u kući preko puta igraonice.
– Nakon što sam čula vrištanje djeteta i glasno psovanje na ulici, otvorila sam prozor da vidim što se događa. Muškarac mršavije građe vukao je dječaka po ulici i udarao ga nogama i rukama. Na kraju ulice udario ga je u glavu nakon čega je dijete palo. Šokirana sam cijelim događajem – rekla je Ivanka Huzjak.
Tjelesno zlostavljanje djeteta svjedočili su i ostali ljudi iz ulice, ali nitko nije bio voljan govoriti o ružnom događaju. Karla Jovanović

POLICIJA O DOGAĐAJU
Otac kažnjen s tisuću kuna

O događaju u križevačkoj Obrtničkoj ulici očitovala se kratkim priopćenjem Policijska uprava koprivničko-križevačka. U priopćenju glasnogovornik Dražen Laljek navodi kako je u Križevcima 14. lipnja oko 10 sati 41- godišnji hrvatski državljanin napao 14-godišnjeg sina kojeg je više puta udario opasačem u predjelu bedra i leđa. Dječak je zatražio pomoć u križevačkom Domu zdravlja, a nasilnog su oca djelatnici policije priveli prekršajnom sucu u Križevcima, gdje je proglašen krivim i novčano kažnjen kaznom s tisuću kuna.

Komentari su zatvoreni.