Take a fresh look at your lifestyle.

U nedjelju u Križevcima bruje motocikli

876

Kao i zadnjih gotovo četvrt stoljeća, i ove će godine Križevci biti domaćin jednoj od utrka za motociklističko prvenstvo Hrvatske. Na stazi u Gornjem gradu u nedjelju, 24. lipnja će se odvijati moto utrka "Nagrada Križevaca 2007.", za prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatskog autokluba.

Ceste u ulicama Franje Račkoga, Franje Markovića, Frana Supila i Tadije Smičiklasa dio su staze na kojoj će, u šest klasa, kružnu utrku odvoziti gotovo dvjesto motociklista iz 19 motociklističkih klubova iz Hrvatske. Na današnjoj konferenciji za novinare u Auto-moto klubu Križevci, organizatoru utrke, rečeno je da je ovaj sportski događaj jedan od 4 do 5 glavnih programa koji se u Križevcima događaju tijekom godine, te da je popularnost moto-sporta u našem gradu dosegla vrhunac, posebno zbog naraštaja kvalitetnih mladih vozača.

Kako je napomenuo Slavko Balog, direktor utrke, na klubu je da staza u Gornjem gradu bude sigurno pripremljena, a na disciplini natjecatelja i gledatelja da atmosfera na stazi i oko nje bude ugodna i sigurna. Glavni tajnik križevačkog auto-kluba Stjepan Peršin kazao je da je prijavljen velik broj vozača, kao da ih se do petka očekuje i više. Staza je, naglašava Peršin, nešto drugačija nego ranije, zbog dvije "šikane" koje bi trebale smanjivati brzinu motocikala.

Prema riječima Zdravka Leljaka, nekadašnjeg motociklista, staza je pripremljena i zaštićena slamom i gumama, te spremna za nedjelju. Križevački vozači, među kojima i Dražen Kemenović, višestruki prvak Hrvatske, nadaju se odličnim rezultatima, "žele pred svojom publikom pokazati koliko vrijede".  Auto-moto klub Križevci dosad je četiri puta zaredom osvajao prvenstvo Hrvatske a nedjeljna utrka bit će prilika da se križevački motociklisti uspješnim vožnjama približe i petom naslovu. Inače, u nedjelju će od 7 pa do 19.30 sati za sav promet biti zatvoren dio grada na kojem se vozi utrka.

Posjetitelji, kojih se očekuje više od pet tisuća, za cijenu ulaznice od 20 kn ulaze u borbu za nagrade, od kojih je glavna skuter. Zaštitni znak gornjogradske utrke ponovo će biti Gradski puhački orkestar i mažoretkinje, koji će svojim nastupom otvoriti službeni dio programa. Pokrovitelji "Nagrade Križevaca 2007." su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

Komentari su zatvoreni.