Take a fresh look at your lifestyle.

Križevačke osnovne škole na upravljanje gradu od 1. siječnja

Poglavarstvo Koprivničko-križevačke županije uputilo je na usvajanje Skupštini prijedlog odluke kojom bi Grad Križevci preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama na svojem području. Zapravo, radi se o nastavku procedure započete u svibnju, podsjetio je pročelnik za prosvjetu Mladen Antolić, kada je županijsko Poglavarstvo dalo suglasnost na takvo traženje Križevaca.
– ‘Slijedeći korak je da naše predstavničko tijelo, Skupština, donese ovakvu odluku, a dalje je stvar na centralnoj državi koja će do kraja ove godine taj prijenos do kraja izvršiti i od 1. siječnja slijedeće godine Grad Križevci će postati osnivač ove četiri škole i oni će ih i financirati, unijeti u svoj proračun.’
Konkretno, to znači da će decentralizirana sredstva koja je Ministarstvo prosvjete prosljeđivalo Županiji, od iduće godine ići u proračun Grada Križevaca, u potpuno jednakom iznosu i za iste namjene. Osim dvije osnovne, Križevci će preuzeti upravljanje i nad svojom Glazbenom školom te tamošnjim Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Komentari su zatvoreni.