Take a fresh look at your lifestyle.

P.O.I.N.T.-ov vodič predstavljen studentima FER-a


Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu, koji je prošli mjesec izdala križevačka udruga P.O.I.N.T., predstavljen je danas studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sadržaj vodiča kojeg su autori mr.sc. Domagoj Babić i mr.sc. Zvonimir Rakamarić, doktorski studenti na UBC-u u Kanadi, predstavio je ispred izdavača mr.sc. Hrvoje Belani, zajedno s gostima s FER-a prof.dr.sc. Majom Matijašević i dr.sc. Damirom Žarkom. Jednosatno predavanje pobudilo je veliki interes publike te se oduljilo na dvosatnu sjednicu s iznošenjem praktičnih iskustava i odgovora na studentska pitanja o studiranju i životu vani.

Najprije je predsjednik P.O.I.N.T.-a Belani ukratko predstavio preporuke vodiča o izboru područja, sveučilišta, zavoda i mentora te financiranju studija, načinu stipendiranja i samim prijavama na natječaje. Profesorica Matijašević sa Zavoda za telekomunikacije FER-a u slikovitoj je prezentaciji opisala iskustva s magistarskog studija na University of Louisiana at Lafayette, a doktor Žarko sa Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a dao svoj prilog opisom doktorskog studija na University of Wisconsin-Madison. Oboje govornika nakon studiranja na američkim sveučilištima vratili su se raditi u domovinu, a studij vani toplo su preporučili svim marljivim studentima i diplomiranim inženjerima.

Predavanje je organizirano u suradnji s hrvatskom sekcijom međunarodnog udruženja IEEE, odnosno njenom skupinom GOLD, Odjelom za menadžment u inženjerstvu i te studentskim ogrankom Odjela za komunikacije. Zahvaljujući financijskoj podršci Grada Križevaca i same udruge P.O.I.N.T. vodič je tiskan u tisuću primjeraka i već nekoliko tjedana se besplatno distribuira diljem Hrvatske, a predstoje promocije u Rijeci, Splitu, Osijeku i Dubrovniku. Elektronička inačica vodiča je također besplatno dostupna na Web-sjedištu izdavača.

Komentari su zatvoreni.