Take a fresh look at your lifestyle.

Udruga mladih Kalnik poziva na Božićni pohod


Peti planinarski Božićni pohod po Kalničkoj gredi održat će se u nedjelju 23. prosinca 2007. s početkom u 8 sati kod izvora Križevačkog vodovoda u Vratnu na Kalniku. Kalnička greda je stjenovito-šumovit greben dugačak oko 4500 metara, obiđe se u tri do pet sati hoda, a Udruga mladih Kalnik putem loži vatre za predah uz hranu i piće, prenio je prošlogodišnja iskustva s pohoda za Križevci.info dugogodišnji planinar Stjepan Jembrek, jedan od najboljih poznavatelja prirode Kalnika i Gornje Rijeke. Zainteresirani se trebaju prijaviti na broj mobitela 091-2712-394, a oni najnestrpljiviji mogu već ove nedjelje u isto vrijeme krenuti u probni obilazak iste rute.

Trasa pohoda ide iz Vratna (oko 212m), ostataka nekadašnjeg sela gdje se još nalazi lovačka kuća, uz veliki dimnjak Rinkov na mjestu bivše vapnare. Slijedi strmo uzbrdo uspon na vrh Škrinju (oko 500 m). Nakon odmora i razgledanja kreće se na vrh Podrevec (547 m), pa do logorišta, zatim do planinarskog doma preko vrha Vuklec (572 m) ili Sjevernog vidikovca. U domu je odmor uz ručak, a dalje prema dogovoru.

Također, Udruga mladih Kalnik za Staru godinu najavljuje okupljanje u selu Kalnik u večernjim satima i novogodišnji doček na samom vrhu Vranilac.

Komentari su zatvoreni.