Take a fresh look at your lifestyle.

Ove godine novi kvadrati za križevačke srednje škole

Polako se približava kraju rješavanje dugogodišnjih prostornih problema križevačkih srednjoškolaca. Iako su mnogi očekivali, nakon vijesti iz travnja prošle godine o dodjeli 18 milijuna kuna od Ministarstva prosvjete, da će novac brzo biti pretvoren u nove školske kvadrate za Gimnaziju ‘Ivana Zakmardija Dijankovečkog’ i u adaptaciju dijela križevačke vojarne za potrebe Srednje škole ‘Ivan Seljanec’, pokazalo se da novcu ipak treba bar godinu dana da bude i utrošen.

Naime, sporazum o sufinanciranju, kojim se iznos ulaganja popeo na 25 milijuna kuna, Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo prosvjete potpisali su u srpnju. Potom je na red došla izrada idejnih rješenja na koje je trebalo dobiti suglasnosti, a krajem godine raspisani su natječaji za projektnu dokumentaciju. U toj fazi posla Gimnazija je imala sreću i odabran je projektant njihove nove zgrade, a Srednja škola ‘Seljanec’ – nije, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

– Za potrebe adaptacije Srednje škole ‘Ivan Seljanec’ nije se nitko javio, pa je raspisan ponovljeni natječaj u zadnjim danima prošle godine i sada očekujemo negdje polovicom siječnja da ćemo imati otvaranje tih ponuda. Nadam se da će biti najmanje dvije važeće ponude kako bi se izabrao projektant i za taj prostor.

Gradonačelnik Hrg računa da će građevinska dozvola za novi dio Gimnazije biti izdana do ožujka ili travnja, a nada se da će tako biti i s dozvolama za adaptaciju vojarne. Hoće li pak radovi, među kojima kaže da posebno važno mjesto ima hitno rješavanje učeničkog praktikuma za kuhare i konobare i restorana u kojem će se moći već od jeseni organizirati studentska prehrana, a koji bi trebao proraditi u nekadašnjoj vojničkoj kuhinji i blagovaonici, doista biti završeni tijekom godine, zavisit će i o poznatim rupama u Zakonu o javnoj nabavi.

Naime, tvrtke koje se ne pokažu najpovoljnijim ponuditeljima na javnom natječaju mogu se žaliti, na žalbu se mora odgovoriti ili se postupak odabira mora ponoviti, a teškom mukom osigurani milijuni čekaju trošenje, kao i križevački srednjoškolci nove učionice.

Komentari su zatvoreni.