Take a fresh look at your lifestyle.

Voda stiže u žedan potkalnički kraj

Prije tri godine voda iz javnog sustava stigla je do naselja Rasinja, Cvetkovec i Subotica, a prošle godine vodovodne cijevi su položene u ‘niskoj zoni’ rasinjske općine prema Kuzmincu, Koledincu, Gorici, Grbaševcu i Vojvodincu. Vrijednost te investicije iz programa županijske vodoopskrbe premašuje 4 milijuna kuna, kaže načelnik Krunoslav Belaj.

– Čitav projekt u cjelosti se financira sredstvima hrvatske Vlade, odnosno Hrvatskih voda i Koprivničko-križevačke županije.

Radovi bi trebali završiti na proljeće, a potom slijedi još zahtjevnija dionica; na redu je izgradnja vodovoda ‘visoke zone’ do 13 naselja potkalničkog područja.

– Time bi ukupno na području općine Rasinja bilo postavljeno ni manje ni više nego 56 kilometara magistralnih vodova, što je zaista za ovaj kraj i od vitalnog značenja, a i sama kilometraža govori koliko je to velika investicija.

Građevinska dozvola za ovu dionicu je pred izdavanjem, novac je osiguran sporazumom Vlade i Županije, pa je izvjesno da će nestašica vode, prisutna u rasinjskom kraju posljednjih 15-tak godina, postati prošlost. Gradnjom ‘visoke zone’ područje čitave općine bit će premreženo magistralnim vodom, što će, kaže načelnik Belaj, dati šansu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pogotovo stočarima, proizvođačima mlijeka.

Komentari su zatvoreni.