Take a fresh look at your lifestyle.

U križevačkoj Matici udruge umirovljenika nije mirno

KRIŽEVCI – Iako je u klubu umirovljenika kao i u svim udrugama, zakonom zabranjeno točenje alkohola, zabrana se svjesno kršila, a i inspekcije su tome gledale kroz prste s obzirom na starost članova kluba koji ne mogu satima sjediti za stolom samo uz šalicu kave i čaja ili čašu bezalkoholnog napitka.

Pepeljarom na ženu

 

To, pak, nikome nije smetalo dok lani jedan član, inače liječen od PTSP-a, nije pepeljarom nasrnuo na ženu za šankom koja mu nije više htjela točiti alkohol jer je već bio pod gasom. Preko toga bi se zacijelo prešlo da netko nije podnio anonimnu prijavu gospodarskoj inspekciji koja je po službenoj dužnosti zatvorila prostorije Kluba umirovljenika na mjesec dana, uz izričitu zabranu točenja alkohola.

– Pretpostavljao sam da je to bilo slučajno, no ubrzo sam se uvjerio da postoji skupina članova, koje bih nazvao krticama jer im je jedina namjera da podrivaju rad naše matice – kaže predsjednik križevačkih umirovljenika Ivan Matušin, ujedno i čelnik Saveza udruga umirovljenika Koprivničko-krževačke županiji.

– Puknulo je, kaže Matušin, uoči Nove godine kad smo spremali zabavu za doček u dvorani DVD-a u selu Velikom Ravnu jer naše prostorije nisu toliko velike. Kad smo sve dogovorili, doznali smo daskupina iz gradske podružnice paralelno sprema posebnu proslavu u dvorani Komunalnog poduzeća, pa su me tražili da potpišem zahtjev za odobrenje javnoga skupa, što sam odbio.

Više od izleta

Nakon toga protiv mene su uslijedili prigovori i podnesena prijava protiv uprave matice zbog zapošljavanja blagajnice i tajnice na ugovor o djelu, što smo bili prisiljeni jer nemamo novaca za stalno zapošljavanje. No, i to ćemo uskoro riješiti – kaže Matušin, dodajući da je pomalo umoran od volonterskog vođenja umirovljeničkih organizacija.

Predsjednik gradske podružnice Boris Hasanec odriče da se radi o navodnoj borbi za vlast u udruzi, ali se osobno zalaže da se donesu programi udruge, proširi rad i zadovolje interesi članstva osim odlaska na izlete.

– Zato sam pokrenuo KUD i folklornu skupinu koja će prvi nastup imati na ovogodišnjem Križevačkom velikom spravišču – najavljuje Hasanec.

Komentari su zatvoreni.