Take a fresh look at your lifestyle.

Apsolvent pleo misnicu za kardinala Josipa Bozanića

Križevčanin Igor Galaš (25) jedini je dizajner u Hrvatskoj koji ručno plete svoje kreacije. Jednu od misnica nosio je i kardinal Josip Bozanić

Apsolvent na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Igor Galaš u djetinjstvu je uvijek gledao mamu Mariju kako plete. Kako je imala puno vune i igala za “štrikanje”, i sam je pokušao, a prvu vestu ispleo je u četvrtom razredu osnovne škole. Bila je to šarena, nekoliko brojeva veća vesta za mamu. Pletenje je otad postalo njegov život. Kaže da ga prijatelji nikad u školi nisu zezali jer se bavi “ženskim” hobijem.
– Uvijek sam bio kreativan, no nitko mi nije nikad rekao: ‘Joj, ti pleteš. To je ženski posao’ – objasnio je Igor, kojeg prijatelji stalno ispituju kako se plete i preklinju da im pokaže. Želi što prije položiti preostala četiri ispita na fakultetu.

Igor Galaš jedini je modni dizajner u Hrvatskoj koji ručno plete svoje kreacije. Izradio je nekoliko misnica, od kojih je jednu nosio kardinal Josip Bozanić. Cijene odjeće iznose od 400 do 2000 kuna, narudžbi ima svakim danom sve više. Očekuje da će uskoro sklopiti suradnju s Quelleom. Prema njegovim kreacijama pokrenut će industrijsku proizvodnju pletenja odjevnih predmeta.

NAJPONOSNIJI NA VJENČANICE
Galaševu kolekciju proglasili su najboljom na varaždinskoj reviji “Modna gušterica” 2006. godine, a dobio je i prvu nagradu za najboljega modnog dizajnera. Najviše se ponosi vjenčanicom koju je ispleo za dva dana i dvije noći, a najdulje je radio vjenčanicu s kapuljačom i dugim rukavima koju je pleo četiri dana, 20 sati na dan.

Komentari su zatvoreni.