Take a fresh look at your lifestyle.

Križevci – poduzetnicima godišnje 10 mil. kn kredita

Poduzetnici na križevačkom području uskoro bi trebali imati na raspolaganju novu kreditnu liniju tešku 10 milijuna kuna godišnje. Put od zahtjeva do kuna na računu bio bi isti kao u programu ‘Poduzetnik’; gradsko Povjerenstvo će razmatrati i vagati pristigle zahtjeve te ih prosljeđivati poslovnoj banci, koja će kredite odobravati uz uobičajene instrumente osiguranja. A lepeza namjena pokrivat će, kaže gradonačelnik Branko Hrg, i industriju i poljoprivredu.
– On bi bio namijenjen za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, ulaganje u poljoprivredi za kupnju poljoprivrednog zemljišta, dugogodišnje nasade i osnovna stada ili jata i trajna obrtna sredstva u funkciji investicije, s tim da udio trajnih obrtnih sredstava koja se mogu financirati iz kredita ne smije prelaziti 30% iznosa kredita.
Podignute kredite, čiji je najniži iznos 100.000 a najviši pola milijuna kuna, poduzetnici će morati iskoristiti godinu dana nakon odobrenja, te vraćati s rokom do 10 godina uključujući i poček od šest mjeseci. Grad Križevci svojim će poduzetnicima pripomoći subvencijom trećine iznosa kamata.

Komentari su zatvoreni.