Take a fresh look at your lifestyle.

U Apatovcu je tvornica vode, a mještani žedni

KRIŽEVCI – Sramota je da Apatovac, koji leži na izvorima vode i gdje se za potrebe Badela 1862. crpe velike količine vode, još nema vodovod, izjavio je na izbornoj skupštini HDZ-a novi predsjednik GO HDZ-a Križevaca Stjepan Peršin, a već godinama to ponavljaju i mještani sela Apatovac.

– Doista je sramota da nam mjesto leži na takvim izvorima vode, a stanovništvo još mora vući vodu iz bunara. No, ljeti nam ne pomažu ni bunari jer ih većina presuši, pa su nam jedini spas od žeđi vatrogasci koji nam vodu dovoze u cisternama.

Godinama upozoravamo na naš problem i tek nam je ove godine u gradskom proračunu osigurano 600 tisuća kuna za gradnju vodovoda, što je mali dio potrebna novca jer bi se u Apatovcu trebalo sagraditi oko 12 kilometara vodovodne mreže da do svih stanovnika dođe voda.

No, koliko sam upućen, početak radova je još upitan jer projektna dokumentacija nije gotova – izjavio je Stjepan Grgulja, predsjednik MO Apatovac.

Dometnuo je da je sretna okolnost što je Badel 1862. obećao da će mjesni vodovod moći biti priključen na jednu od njihovih bušotina što bi trebalo smanjiti troškove gradnje jer se neće trebati priključivati na izvor na Kalniku.

Da je neizvjesno kada će točno početi radovi potvrdili su nam i u stambeno-komunalnom odjelu grada i u križevačkom Komunalnom poduzeću koje je dobilo posao projektiranja apatovačkog vodovoda.

Komunalno je posao projektiranja, naime, ustupilo jednom podizvođaču, a prema riječima Darka Kozarića, rukovoditelja RJ Vodovod Komunalnog, podizvođač još nije završio projektnu dokumentaciju. Bez te projektne dokumentacije ne mogu početi radovi.

Komentari su zatvoreni.