Take a fresh look at your lifestyle.

Tragajte za ruskim piscima na tribini ‘Culture Shocka’

Biblioteka "Na tragu klasika" izdavačke kuće Disput iz Zagreba, u sunakladništvu s Hrvatskim filološkim društvom, nagrađena je prošle godine prestižnom književnom nagradom "Kiklop". O djelima ruskih suvremenih književnika Pelevina, Prigova, Družnikova i drugih saznajte od izdavačkih entuzijasta Josipa Pandurića, Disputovog urednika, i dr.sc. Irene Lukšić, spisateljice, prevoditeljice i publicistkinje, na književnoj tribini u četvrtak 27. ožujka u Klubu kulture.
"Sveta knjiga vukodlaka" Viktora Pelevina izazvala je žestoke polemike o smislu i budućnosti postmodernističke proze. Jurija Družnikova mnogi smatraju jednim od najvažnijih suvremenih ruskih prozaika, 2001. je bio nominiran za Nobelovu nagradu, a njegov roman "Viza za prekjučer" autobiografski je roman emigrantskog umjetnika. Dmitrij Prigov, preminuo prošle godine, jedan je od najutjecajnijih pjesnika postsovjetskog razdoblja i smatran je ikonom moskovske neoavangarde, s djelom "Živjet ćete u Moskvi".
Književna večer, kojom završava ovogodišnji ciklus kulturno-obrazovnih tribina na Culture Shock Festivalu, počinje u 19 sati, a posjetitelje očekuje i degustacija prave ruske votke, tradicionalnih slastica i ruske glazbe za dušu.
U glazbenom dijelu večeri djela ruskih kompozitora izvest će profesor harmonike Nikola Jankov i njegova učenica Mihaela Hadrović.
Donatori ovog događaja su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, a sponzor g. Bojan Seleš.

Komentari su zatvoreni.