Take a fresh look at your lifestyle.

I Stjepan Kranjčić je stvarao povijest

Veliki meštar Družbe braće hrvatskog zmaja, prof.dr. Dragutin Feletar večeras je na župnom dvoru crkve svete Ane u Križevcima otkrio spomen-ploču dr. Stjepanu Kranjčiću, nekadašnjem križevačkom župniku koji je ovdje služio od 1952. do 1968. godine. Feletar je podsjetio da je osnovno poslanje njegove Družbe čuvanje i afirmacija hrvatske kulturne i povijesne baštine, a kojoj pripada i Kranjčić, jer je i on stvarao hrvatsku povijest.

Feletar je istaknuo da se ova svečanost održava dan prije rođendana bl. Alojzija Stepinca, koji je Kranjčića zaredio, i to u Ozlju, a čijim starim gradom od 1928. godine upravljaju upravo Hrvatski zmajevi.

Otkrivanje Kranjčićeve spomen-ploče, autora majstora Švagelja iz Križevaca, dio je programa Godine dr. Stjepana Kranjčića, kojom se raznim svečanostima obilježava 90 godina od rođenja i 40 godina od smrti svećenika ocijenjenog da je na glasu svetosti.

Po otkrivanju ploče koju je blagoslovio sadašnji župnik svete Ane Josip Vavrik, u crkvi je održana sveta misa a u Podrumskoj dvorani hrvatskog doma i okrugli stol na temu aktualizacije Kranjčićeva života i djela. Stolu su pribivali i govorili, između ostalog, i dr. Valentina Mandarić, mr. Renata Husinec, mr. Anđelko Košćak, Ivan Miklenić, moderirao je Branimir Stanić. U glazbenom dijelu rasprave sudjelovala je Daniela Sisgoreo-Morsan.

Komentari su zatvoreni.