Take a fresh look at your lifestyle.

Novi (stari) trg i antikviteti privukli građane

Kao manifestacija kojoj je cilj njegovanje i predstavljanje tradicijskih djelatnosti i načina zabave i razonode, Spravišče je i ove godine ugostilo tradicionalne obrtnike i zabavljače, koji su tijekom dva dana bili okupljeni na Trgu starih obrta i igara (prostoru u Zakmardijevoj ulici ispred crkve sv. Ane i ulici Augusta Šenoe).

Svoje su kožarske, tekstilne, drvne, metalne i prehrambene proizvode, izrađene u tradicijskoj maniri, nudili obrtnici i poduzetnici iz Hrvatske i Mađarske, a najmlađe je oduševio tradicijski vrtuljak.
Uz obrtnike, u ulici Augusta Šenoe svoja su djela izlagali i likovnjaci u ulici slikara, a posjetitelji su imali prilike naručiti vlastiti portret i pozirati slikarima i crtačima. Križevačke djevojke i mladići šetali su u starim kostimima glumeći poznate ličnosti iz povijesti grada.
Otvorenje Trga uveličali su pripadnici šibenske Gradske straže a za glazbenu uvertiru i kulisu bio je zadužen križevački gradski puhački orkestar. Istovremeno, u atriju Likovne galerije Križevci odvijao se Prigorski sajam antikviteta, koji je uz Trg starih obrta i igara i Ulicu slikara činio cjelinu u ponudi artefakata i potrošne robe kao i proizvoda primijenjene umjetnosti.
Trg obrta i igara i Ulica slikara su jedan od najatraktivnijih lokaliteta u zoni spravišča a predmeti ne samo suvenirske nego i svakodnevne uporabne vrijednosti privukli su interes posjetitelja.

Stoga bi u budućnosti više trebalo poraditi na promoviranju tradicijskih djelatnosti i poticanjem obrtnika i zabavljača, ponajprije nižom i povoljnijom cijenom najma uličnih površina.

Komentari su zatvoreni.