Take a fresh look at your lifestyle.

Goranovci na Kalniku slavili dobivanje petrinjskog Grand prixa


Muški vokalni ansambl Ivan Goran Kovačić, kojim ravna Ozren Bogdanović, student glazbe iz Križevaca, prije nepuna dva tjedna osvojio je glavnu nagradu u konkurenciji 12 zborova na 1. Međunarodnom natjecanju muških komornih zborova u Petrinji. Titulu koja im donosi 1000 dolara proslavili su u subotu na – Kalniku.


Službeni dio obilaska Kalničke gore pripao je razgledu starih Obreških kleti, poznatijih kao Potkalnička Ilica, te se nastavio u župnoj crkvi sv. Brcka, gdje su goranovci, poneseni vedrim duhom (zacijelo i ugodnim kalničkim zrakom) i zapjevali.


Pjevačima, koji u ovaj vrhunski ansambl dolaze iz svih krajeva Hrvatske, obzirom da ga čine bivši zagrebački studenti, pokazan je i u svijetu jedinstveni Biblijski vrt mira, koji se nalazi u dvorištu Osnovne škole Kalnik.

Dulji i neformalni dio druženja na Kalniku organiziran je u vikendici dirigenta Bogdanovića na Kalniku. Doznajemo da se prava kajkavska domaća popevka čula cijelim kalničkim krajem, izvukavši mnoge mještane na prozore i u dvorišta.

Bogdanović nas je obavijestio da je predsjednik SKUD-a Ivan Goran Kovačić Luka Šulentić tako na slavlju u svojem govoru poželio goranovcima uspješan rad u sljedećoj godini i puno upornosti i strpljivosti, obzirom da ih čeka nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu 60. godišnjice SKUD-a I.G.Kovačić.


Goranovci su na kraju nazdravili u duhu Križevačkih štatuta, najavivši da će naći termin i za pravi nastup u Križevcima, gdje su posljednji put pjevali u Katedrali, lanjskog Spravišča. Ozren Bogdanović inače je najmlađi dirigent ansambla u 60-godišnjoj povijesti.

Komentari su zatvoreni.