Take a fresh look at your lifestyle.

Auto-Info: Novi Renault Kangoo Express 1.5 dCi 85

779


Renault Kangoo, jedan od najprodavanijih dostavnjaka na tržištu doživio je potrebni redizajn. Novi model zadržao je osnovni oblik, ali je zato narastao u svim smjerovima. Provjerite u nastavku što redizajnirani klokan nudi. Prvi Kangoo predstavljen je u prosincu 1997., a redizajn 2003. godine koji se bazirao na platformi tada aktualnog Clia (II. generacija). Uzme li se u obzir kako je novi Kangoo napravljen na platformi aktualnog Scenica, postaje jasna neusporediva razlika u veličini.


Kada se radi o dostavnim vozilima može se reći kako dizajneri nemaju previše posla. Naime, većina dostavnjaka izgleda slično. Kod ovih vozila dizajn nije na prvom mjestu, već praktičnost. Novi Kangoo se također držao te filozofije. Kutijasti oblik je zadržan iz prethodnog modela, ali na sreću kupaca ipak se vodilo računa o koliko toliko atraktivnom dizajnu.


Pogleda li se vozilo sprijeda, najupečatljivija su prednja svjetla elipsastog oblika i maska u klasičnom Renault stilu. Sa strane najveću pažnju privlače bočna klizna vrata koja su odlično ukomponirana u dizajn cijelog vozila. Osim toga, klizna vrata su i vrlo dobro rješenje gleda li se na samu funkcionalnost. Stražnji dio automobila nije revolucionaran, već u kombinaciji sa ostatkom automobila tvori jednu atraktivnu cjelinu.


Novi Renault Kangoo narastao je u svim smjerovima. Tako se produžio za čak 18 cm, proširio za 16 cm, a snizio se za 2 cm. Navedeno povećanje se nabolje osjeti u ponudi prostora u unutrašnjosti, posebice na korisnom prostoru.
U kabini prevladavaju velike staklene površine koje odaju osjećaj prozračnosti. Uz staklene površine, Kangoo nudi i mnoštvo pretinaca i odlagališta gdje prevladava veliki prednji krovni pretinac. Središnja konzola je već poznata iz drugih modela, ali nije dosadna. Pregledna je i jednostavna, baš onakva kakva mora biti u jednom praktičnom automobilu.


Sjedeći položaj je lijepo povišen i pruža vozaču i suvozaču bolju preglednost koja je vrlo bitna, pogotovo u gradskoj vožnji. Sjedalo vozača je vrlo udobno i da se namjestiti u svim smjerovima, tako da neće biti problema prilikom traženja idealne pozicije za sjedenje. Na tome će biti zahvalni oni koji u ovom automobilu provedu cijeli radni dan. Za razliku od vozačevog, suvozačevo sjedalo nas je malo razočaralo. Nije da se u ovakvim automobilima često voze dvije osobe, ali kruto nepomično sjedalo po nama nije idealno rješenje. Upravljač je idealan za probijanje kroz gradske krkljance jer je ugodno mekan i direktan. Nažalost podesiv je samo po visini. Mjenjač je kao i kod ostalih francuza. Mekan, direktan, ali ne previše precizan. Cijela unutrašnjost je „obučena“ tvrdom plastikom. Nećete naći gumirane prevlake nigdje. Zašto? Zbog praktičnosti! Tvrdu plastiku lakše je održavati. Ipak se tu radi o radnom automobilu.


Više na Auto-Info.hr.

Komentari su zatvoreni.