Take a fresh look at your lifestyle.

P.O.I.N.T.-ov projekt virtualnog web smještaja predstavljen na CUC-u


Na jučer zatvorenoj 10. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2008, održanoj na Tehničkom fakultetu u Rijeci, među 79 prihvaćenih stručnih radova našao se i onaj članova križevačke udruge P.O.I.N.T. pod naslovom "Virtualni privatni smještaj – praktična iskustva" autora Dalibora Karlovića i Hrvoja Belanija. O dvogodišnjem radu na besplatnom smještaju za 12 web sjedišta križevačkih udruga, klubova, društava i festivala govorio je predsjednik P.O.I.N.T.-a mr.sc. Hrvoje Belani. Ovo je druga godina zaredom kako članovi P.O.I.N.T.-a predstavljaju projekte udruge stručnim radovima na CUC-u, pokazujući vlastitim primjerom kako internetske tehnologije mogu doprinijeti neprofitnom razvoju lokalne zajednice, pogotovo u segmentu osnaživanja civilnog društva.


U tri dana međunarodne konferencije pod nazivom "Internet 10.0" u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže sudjelovalo je petstotinjak korisnika internetskih tehnologija iz informatičke i obrazovne branše, među kojima su se našli dekan Visokog gospodarskog učilišta Križevci prof.dr.sc. Vinko Pintić te informatički referent na VGU-u Tomislav Čut. Vrijedi spomenuti da je iz Koprivničko-križevačke županije na ovogodišnjem CUC-u još sudjelovao Nikola Mihočka, učitelj iz OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu, čiji je rad "Učenje na daljinu u osnovnim školama" proglašen najboljim radom konferencije, a autor je nagrađen prijenosnim računalom.


Tijekom konferencije održano je također 11 radionica, više prezentacija i okruglih stolova, a školama članicama CARNetove mreže bilo je posebno zanimljivo sudjelovanje na Webfestivalu, gdje su kao najbolja nagrađena web sjedišta osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik, II. gimnazije Osijek i III. osnovne škole Čakovec, uz nagradu publike za web II. osnovne škole Čakovec.

Komentari su zatvoreni.