Take a fresh look at your lifestyle.

Križevčani u vrhu hrvatskog likovnog amaterizma

Grad Križevci je jedan od stjegonoša amaterskog kulturnog stvaraštva u Hrvatskoj, a osim zborskog pjevanja , puhačkog i tamburaškog orkestra to potvrđuju i članovi Križevačkog likovnog kruga, dobitnici ovogodišnje nagrade Hrvatskog sabora kulture. Čestitajući im, to je preksinoć kazao glavni tajnik Hrvatskog sabora kulture Mirko Kovačević otvarajući u Likovnoj galeriji izložbu u sklopu 24. susreta neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske.

Na izložbi čak 99 umjetnika iz 18 likovnih udruga predstavlja svoje slike, crteže, grafike i skulpture. Izložbu je pripremio Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i križevačkim Gradskim muzejom.

Likovni umjetnici iz svih krajeva Hrvatske družit će se u nedjelju u Križevcima s književnicima amaterima u sklopu njihova 28. susreta. Tada će se podijeliti i nagrade i pohvalnice nagrađenim umjetnicima.

Pojedinačna nagrada Hrvatskog sabora kulture za likovno stvaralaštvo u ovoj godini pripala je Darku Jovanoviću, članu udruge LIKAR iz Osijeka, dok je Križevački likovni krug najuspješnija likovna udruga u ovoj godini. Pohvale će dobiti Nikola-Nino Dubčić iz Dubrovnika, Branka Kopeti iz Grupe 69 u Zagrebu, Đurđa Požgaj iz Križevaca i Simon Slavica iz Likovne sekcije KUD-a Podravka 72 u Koprivnici. Na godinu se 25. susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske održava u Petrinji.

 

Komentari su zatvoreni.