Take a fresh look at your lifestyle.

Rukometaši ‘KTC’-a osvojili bod u Požegi

Znalo se da će gostovanje u Požegi biti nezgodno za Križevčane i da će oni teško doći do bodova s obzirom da do sada nisu osvojili niti jedan gostujući bod. Naravno, igrači "KTC"-a nisu već u autobusu izvjesili bijelu zastavu nego su došli sportski i korektno odigrati zadnje jesensko kolo. Već po nekoliko prethodnih gostovanja se je vidjelo da mogu dobro odigrati, a što nisu bolje prošli često su krivi sami ali i niz nesretnih okolnosti.

Početak je donio odličnu igru i rezultat za goste te konstantno vodstvo od 1:3 pa sve do 20. minute kada je već bilo 4:8. Za to što gosti nisu uz prikazanu odličnu igru vodili i više zaslužan je domaći golman iskazavši se sa odličnim obranama. Domaćin se nakon toga malo trgnuo i do poluvremena uspio smanjiti na samo 2 gola zaostatka.
I u drugom poluvremenu početak pripada ponovo "KTC"-u jer igraju čvrstu i vrlo pokretnu obranu te ponovo odlaze na +4 (13:17) i kada se činilo da će utakmica lagano ići u korist Križevčana domaćin doslovno sve radi da bi uspjeli uloviti korak. To im uspijeva u 44. minuti izjednačivši na 18:18 i uz nekoliko izmjena u vodstvu u 55. minuti imaju 23:21. Sada je situacija bila, tako se činilo, pobjednička za domaćina jer su imali podršku svih na terenu i oko njega. Posljednjih 5 minuta na terenu a posebno na tribinama je bio pravi pakao što naše mlade Križevčane nije demoraliziralo, već naprotiv, stisnuli su zube i bez i jedne riječi prigovora dali maksimum od sebe pa što bude, bude. I bilo je, ponovo golman Višnjević radi mini-čudo obranivši u 55. i 58. minuti dva sedmerca a uz to je skinuo i dvije kontre, što našim napadačima daje priliku da uz fenomenalnu borbenost i strpljivost uspijevaju zabiti dva gola a ne primiti niti jedan i bod je tu. Da je to prava stvar potvrđuje i činjenica da do ovoga kola iz Požege još nitko nije odnio niti boda.

KOMENTAR: Po prikazanoj igri ostaje žal što Križevčani nisu osvojili oba boda, ali s obzirom na situaciju koja je vladala na terenu i oko njega, bod je prekrasno ostvarenje. Ne samo zbog činjenice da je prvi bod osvojen u gostima već zbog pravog i poštenog sportskog srca osvojenog u dosta teškim uvjetima. Službene osobe nisu imale uvjete za normalan rad a u takvom ponašanju su prednjačili predstavnici domaćeg kluba i naravno par pojedinaca sa tribina. Već duže vrijeme nije se vidjelo i doživjelo takvo nesportsko ponašanje i vrijeđanje.

2. HRL sjever

RK "POŽEGA" : RK "KTC" 23:23 ( 11:13)

Za "KTC" su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 7, Trajkovski 7(2), Roman Predojević 4, Čorda 2(1), Kraljić 1, Šokičić 1, Kamenar 1, Krunoslav Hunjak, Matija Hunjak, Slavinić, Celovec, Petrač,Benković, Višnjević 17 obrana.

TRENER: Dragutin Miklečić

 

Komentari su zatvoreni.