Take a fresh look at your lifestyle.

Križevci – Grad će plaćati cijepljenje protiv hpv-a

Grad Križevci uskoro će se pridružiti nekolicini drugih hrvatskih gradova koji će iz svojeg proračuna osigurati sredstva za sve djevojčice sedmih razreda koje će biti cijepljene protiv HPV-a, virusa koji je najodgovorniji za nastanak raka vrata maternice.
Gradonačelnik Branko Hrg rekao je kako je već održan kolegij u Poglavarstvu te je dogovoreno kako će se preko gradskih službi i u suradnji sa osnovnim školama provesti anketa u sedmim razredima kako bi se utvrdio točan broj djevojčica koje bi se trebalo cijepiti. Procjena je gradonačelnika kako se radi o 100-tinjak djece.
-U pripremi je upitnik za roditelje koji moraju dati svoj pristanak kako bi se uopće moglo pristupiti ovom programu. Raspitali smo se za cijenu i saznali da ona iznosi 2 700 kuna po djetetu. Iako se radi o dosta novaca to je program u koji smo spremni ući i financirati ga jer zdravlje nema cijene.-izjavio je gradonačelnik Hrg.
Kada će anketiranje putem upitnika biti dovršeno raspolagat će se konkretnim podacima o broju djevojčica čiji roditelji žele da ih se cijepi nakon čega će se u Gradu donijeti konkretne odluke te osigurati potrebna financijska sredstva.

Komentari su zatvoreni.