Take a fresh look at your lifestyle.

Rukometaši ‘KTC’-a pobijedili ‘Spačvu’

Na gostovanje u Križevce stigli su igrači  RK “Spačve” iz Vinkovaca koji su u jesenskom dijelu pobijedili naše rukometaše. S obzirom na tu činjenicu a i to što rukometaši “KTC”-a već duže vrijeme nisu osjetili slast pobjede stvorio se dosta veliki pritisak na naše dečke i imperativ pobjede. Zbog raznih povreda morali su raditi dosta promjena u načinu igre koji je više prikladan  sadašnjoj prvoj postavi a i neki igrači su dobili nove pozicije za igre. Zna se da takve promjene ne donose brz i bezbolan napredak, no uz iznimno dobar rad na treningu u samo nekoliko kola (koje su, usput rečeno, izgubili) križevački rukometaši imaju svoj prepoznatljiv stil brzog, kreativnog i borbenog rukometa. U ovoj utakmici, a posebno u drugom poluvremenu bila je prava prezentacija dobre i kolektivne igre koja ide u prilog te tvrdnje.

Od samoga početka rukometaši “KTC”-a su imali vodstvo od 1-2 gola prednosti da bi u 25. minuti došli i do +4 (16:12). Igralo se dosta zrelo no istovremeno i dosta napeto tako da rezultat nije prikazivao pravu sliku na terenu. “KTC”-ovci su u tom razdoblju zapucali 3 kontre i 4 čista zicera. Nakon toga se dogodio pad igre (dosta je tome pridonio i gostujući vratar zabilježivši do tada 7 obrana dok su domaći vratari imali samo 3) i totalna dekoncentracija. To koriste gosti iz Vinkovaca i na poluvrijeme odlaze s +1 u svoju korist (17:18).
U drugom poluvremenu uz par rezultatskih promjena gosti uspijevaju odolijevati do 40. minute (24:24),  kada se domaćini uspijevaju opustiti te zaigrati čvrsto u obrani i brzom loptom u napadu kažnjavati sve propuste Vinkovčana. Tome se priključio i golman Benković s tri uzastopne obrane i već u 45. minuti “KTC” vodi s 3 gola prednosti, nakon čega je bilo riješeno pitanje pobjednika a ostalo je otvoreno samo pitanje gol razlike.
Igra u drugom poluvremenu je igra kakvu bismo ova zadnja dva kola htjeli vidjeti kod naših rukometaša i ako se to ponovi povoljan rezultat sigurno neće izostati. Uz takav pristup Križevčani bi možda mogli donijeti i prve bodove s gostovanja u Petrijevcima gdje igraju sljedeće kolo. Nakon 20. kola “KTC” se nalazi na 8. mjestu s osvojenih 18 bodova, a za trećim zaostaje samo 4 boda. Ova pobjeda je ostvarena u pravo vrijeme i dobrano je podigla moral svima u klubu, čestitke na pobjedi.
 
RK “KTC” : RK “SPAČVA” 39 : 31 (17:18)

Za “KTC” su igrali i postigli piogotke: Krunoslav Hunjak 10, Pavliček 9, Kraljić 6, Čorda 6(4), R. Predojević 5, M. Hunjak 1, Trajkovski 1, Kamenar 1, Igor Augustinčić, Ivan Augustinčić, Šignjar, Benković 5 obrana, Višnjević 7 obrana.
Trener : Dragutin Miklečić

 
 

Komentari su zatvoreni.