Take a fresh look at your lifestyle.

Križevačka tvrtka radi vlak za Sarajevo

Poduzetnik Dragutin Bermanec danas je nakon šest mjeseci priprema modela i alata u svojoj tvrtki “Poliester Laminati” dovršio izradu vozačke kabine prvog niskopodnog vlaka za Končar-Električna vozila namijenjenog Željeznicama BiH.

Ukrcaj prve kabine prvog niskopodnog vlaka

Kabina je visoka 380 i široka 300 cm, a dobit će i upravljački pult koji se također dovršava u radionici križevačkog poduzetnika dosad poznatog po izradi kabina i unutrašnjosti zagrebačkih niskopodnih tramvaja. Suradnja s HŽ-om? – Uskoro ćemo izraditi i isporučiti i stražnju kabinu s upravljačkim pultom, a o toj prvoj kompoziciji ovisi i mogući posao od još 19 niskopodnih vlakova za Bosansko-hercegovačke željeznice.

Ne znam hoće li za ovaj vlak biti zainteresirane i Hrvatske željeznice koje su, kako čujem, nagovijestile mogućnost da u idućih pet godina naruče dvadesetak kompozicija za međugradske vlakove – kaže Bermanec. Do kraja godine treba izraditi još 20 kompleta niskopodnih tramvaja, čime će dovršiti seriju od ukupno 140 tramvaja.

Nada se da će ZET naručiti i nove tramvaje kraćih dimenzija od sadašnjih. Zbog proširenja poslova Bermanec u blizini sadašnje radionice dovršava i novu proizvodnu halu sa suvremenom industrijskom termolakirnicom, a bude li potrebno, povećat će i sadašnji broj od tridesetak zaposlenih.

Uredno isplaćuju plaće

– Zasad na sreću ne osjećamo nikakve posljedice recesije i krize, poslove naplaćujemo u roku od devedeset dana i uredno isplaćujemo plaće i podmirujemo druge obveze – zadovoljno zaključuje Bermanec koji je zbog nedavne operacije na bolovanju, ali svejedno organizira posao, kao što je danas nadzirao ukrcaj kabine za niskopodni vlak. (Večernji list)

Komentari su zatvoreni.