Take a fresh look at your lifestyle.

Rukometaši KTC-a poraženi i kod kuće

Križevački rukometaši su sa dosta opreza očekivali sraz između njih i trenutačno najjače ekipe u II HRL sjever, Brod Konstruktora iiz Slavonskog Broda. Oprez je bio naglašen no istovremeno i želja da se pokaže i vidi što sve ova ekipa KTC-a može, s obzirom na to da su u prošlom kolu odigrali, jednostavno rečeno, jako loše. Gosti iz Broda su ove sezone odlučili uzeti prvenstvo i otići rang više, pa su  se sukladno tome i pojačali, makar su i prošle sezone bili poprilično jaki. U svoje redove su doveli dva igrača koji su dosad igrali prvu ligu, s time da je jedan od njih bio i reprezentativac Hrvatske U 21. Teško se vaditi na takvoj ekipi no dosad u Križevcima rijetko je tko uzeo bodove, a još rjeđe pobijedio s nekom velikom rezlikom.

Nažalost, bez obzira na protivnika susret je pokazao da se s Brođanima itekako da igrati, ali za to trebaju svi igrači biti u svom dobrom izdanju, što ovoga puta nije bilo niti blizu. Već na samom  početku gosti pokazuju tko je gazda na terenu te vode 3:0 u 3 minuti. Tek nakon toga domaćin dolazi do nekakve suvisle igre što se vidi na rezultatu – u 7 minuti izjednačenje na 4:4, a uskoro i vodstva od 8:6 (14min.). Ponovo preokret gosti – postižu tri pogotka zaredom i do poluvremena polako povećavaju svoju prednost na 13:16. Mora se napomenuti da su igrači KTC-a u 19 minuti kod rezultata 9:9 igrali samo sa 4 igrača, zbog isključenja Čorde i Kraljića. Potonji se i ozlijedio u 25 minuti.

Drugo poluvreme ista situacija – domaćin radi neprisiljene greške u napadu, loše igra obranu, dok Brođani uz odličnu igru u obrani zahvaljujući obranama svoga vratara situaciju drže pod kontrolom. I napade lako realiziraju i u 38 minuti je već 21:16. Tada dolazi period kada KTC pokazuje da zna igrati rukomet pa u tri minuti smanjuje na samo dva gola zaostatka, a imaju i napad koji ne uspijevaju  realizirati. Nakon toga sedam minuta debakla za Križevčane koji uspiju zabiti 1 a primiti 7 golova! Utakmica ima pobjednika već u 49 minuti. Daljnji rasplet je bio samo pitanje s koliko će golova razlike Brođani pobijediti. Ovakav poraz od – 10 golova u križevcima se nije dogodio godinama. Ovu tekmu se treba zaboraviti i izvući pouke iz visokog poraza. Potrebno je pripremiti se za što bolju igru na sljedećem gostovanju u Petrijevcima. Istina stoji da igrači KTC-a mogu puno, puno više od onoga što su nam prikazali u ova prva dva kola.

RK“KTC“ : RK“BROD KONSTRUKTOR“  28 : 38 (13:16)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: N. Predojević 9, Petrač 6, Taras 5, Čorda 3, K. Hunjak 3, M. Hunjak 1, R. Predojević 1, Pavliček, Šignjar, Kraljić, Kamenar, Vuković, Višnjević, Šporer. Trener Dragutin Miklečić.

Komentari su zatvoreni.