Take a fresh look at your lifestyle.

Poraz križevačkih kuglača u Čakovcu

Kuglači kuglačkog kluba “Elektra” Križevci, odigrali su prošloga petka u Čakovcu utakmicu 4. kola 3. HKL. Domaćin, KK “Željezničar” Čakovec, klub je koji nije trebao ozbiljnije zaprijetiti “elektrašima”. Razlog tome leži u činjenici da taj sastav služi isključivo kao rasadnik mladih kuglačkih talenata čakovečke regije, odnosno kao odskočna daska za ulazak mladih igrača u višu ligu.

Dokaz dobrog rada u Čakovcu je i činjenica da Čakovčani od ove sezone imaju i prvoligaša koji se ravnopravno nosi s klubovima jače kuglačke tradicije. Nakon što je iz kluba u viši rang natjecanja prešlo nekoliko bitnih igrača za “Željezničare”, u Križevcima se smatralo da su bodovi, neovisno o teškoj gostujućoj kuglani i više nego dostižni. Utakmicu započinju Zvonimir Posavec i Miroslav Tkalec. Tkalec sa solidnih 519 srušenih čunjeva pobjeđuje protivnika, dok se Posavec borio više protiv sebe i kuglane nego protiv svojeg protivnika. S tek 464 čunja uvjerljivo gubi. Nakon prvog para situacija je izgledala izgubljeno. Igračkih 1 : 1 uz gubitak od 57 čunjeva nije davalo razloga za optimizam. Drugi par, Josip Knapić i Ivan Šimatović potpuno preokreću utakmicu. Knapić s 527 i Šimatović s izvrsnih 558 pobjeđuju i dovode  „Elektru“ u prednost od 59 čunjeva uz 3:1. Takav preokret se u kuglanju rijetko viđa i utakmica je tu bila skoro dobivena.

Nažalost trećem čakovečkom paru su se posložile sve kockice. Uz dobru igru, ali i obilato služenje sreće, kao lokomotiva su pregazili treći križevački par. Odličnih 541 Marijana Kirina i rezerviranih 504 Zlatka Kadovića koji su pokušali zadržati prednost, bilo je kratko za malih/velikih  5 čunjeva. Najkorisniji igrač u redovima križevačkih kuglača bio je Ivan Šimatović. U rezervi je još bio i Ivan Pernjak koji nije ulazio u igru. Na kraju poraz “Elektre” 5:3 uz 3118:3113.

Za dobre vijesti pobrinulo se vodstvo kluba koje je nakon prikazanog velikog talenta, truda i odricanja na treninzima registriralo novog igrača. Radi se o Križevčaninu Dejanu Kirinu kojem želimo puno kuglačkog uspjeha, a prema pokazanom, vrlo uskoro bismo ga mogli vidjeti i u utakmici. Uz Kirina, ozbiljno se prati i Ivana Štefoića, koji će se za svoju kuglačku knjižicu još malo potruditi. Početak je to stvaranja novih igrača, tj. pomlađivanja križevačkog kluba, međutim, bez kuglane u Križevcima taj proces bit će izrazito težak.

Komentari su zatvoreni.