Take a fresh look at your lifestyle.

Sportaši UHBLPTSP Sv. Marko Križevčanin najbolji u Hrvatskoj

KRIŽEVCI – Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije ‘Sveti Marko Križevčanin’ ukupni je pobjednik VI. Sportskih igara zajednica udruga branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Hrvatske. Na igrama održanim u Opuzenu sudjelovalo je 16 udruga iz cijele Hrvatske, koje su se natjecale u tri discipline.
– U stolnom tenisu Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a ‘Sveti Marko Križevčanin’ zauzela prvo mjesto, a za nas su nastupali Dražen Kranjec, Josip Šestanj i Zdenko Žganec. U šahu smo zauzeli drugo mjesto, a tu su nastupali Damir Kelek, Željko Šipta, Sreto Kos i Darko Vragović. U streljaštvu smo bili treći, a predstavljali su nas Branko Belani, Ivan Betlehem i Ivan Mašek, izvijestio je predsjednik pobjedničke udruge Milljenko Car.

Udrugu su u Opuzenu predstavljali branitelji iz cijele Koprivničko-križevačke županije, s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, a Miljenko Car ističe da im je ovo zapravo četvrta titula ukupnih pobjednika Sportskih igara. Tako je ponovno u njihov posjed došao veliki prijelazni pehar.
– Pehar će biti godinu dana u našoj udruzi, a nadamo se da ćemo ga iduće godine isto osvojiti, jer ćemo se za to pripremiti, najavio je M. Car.

Uz Sportske igre u Opuzenu, udruge branitelja liječenih od PTSP-a iz cijele Hrvatske u Metkoviću su održale redovitu godišnju skupštinu, te su obišli marijansko svetište u Međugorju. Udruga ‘Sveti Marko Križevčanin’ inače okuplja oko 320 članova. Uz sportske susrete, druženja i izlete, na različite načine pomažu oboljelim braniteljima, primjerice organizacijom terapija, stručne pomoći, javnih tribina, a redovito sudjeluju i u obilježavanju svih blagdana i različitih obljetnica.

Komentari su zatvoreni.