Take a fresh look at your lifestyle.

Sinoć košarkaški ‘žapci’ bolji od ‘konja’

Košarkaši “Križevaca” sinoć su osvojili Kup Krešimira Ćosića za regiju Sjever. Pred punom dvoranom pobijedili su ekipu “Međimurja” iz Čakovca rezultatom 83:77  (12:21, 32:18, 22:11, 17:27). “Međimurje”, inače vodeći sastav u A2 ligi Sjever, izvrsno je otvorilo utakmicu, čvrsto u obrani i raznovrsno u napadu. Početna petorka “žabaca” – Jančijev, Čusek, Svoboda, Sissoko i Mara, nije uspjela parirati čakovečkim “konjima”.

Posebice je dojmljiva bila njihova pick igra kojom su odlični play Mario Novak i Vugrinec doslovno razmontirali obranu “žabaca” te ili poentirali ili pronalazili slobodne na šutu Hrkača i Golubića, kojima šut nikako nije išao. Prvu četvrtinu gosti dobivaju 21:12.

U drugoj četvrtini neoporavljenog Vugrinca mijenja Manuel Novak koji se baš i ne snalazi najbolje te uz Zaspana radi nekoliko početničkih grešaka, a izgubljenim loptama vraća nadu križevčanima koji pak, nošeni publikom, borbenom i agresivnom igrom uspijevaju preokrenuti rezultat. Ponajviše zahvaljujući Kuzmiću koji je neutralizirao Marija Novaka i Vugrinca, glavnu opasnost u kreiranju napada, te začuđujućom lakoćom pronalazio rješenja za križevački napad.

Drugi križevački dečko koji je odskakao je Jericha – borben pod oba obruča zaustavio je jučer uspavanog Zaspana. Hrandek je odlično koristio prodor i igrao jedan na jedan, Svoboda je kontrolirao igru u napadu, Matoić i Čusek su bili precizni izvan linije 6,25 metara.

Dakle, rola “Međimurja” u prvoj četvrtini bila je na tragu igre kakvu smo od njih navikli gledati. Vodili su desetak razlike i umjesto da do poluvremena povećaju razliku na barem 20, promašenim šutevima i loptama bačenima u aut, sami su dopustili Križevčanima da se vrate u igru.

A ono što se događalo u trećoj četvrtini vjerojatno ni najveći navijači “Križevaca” nisu očekivali: Međimurci pogađaju svega 11 koševa i križevački košarkaši skaču na preko 15 poena razlike. Ovdje utakmica praktički završava mada “konji” pred kraj pressingom smanjuju razliku, a 30-ak sekundi prije kraja dolaze na minus šest, još imaju i loptu, ali ne uspijevaju poentirati. U prijelomnim trenucima u trećoj četvrtini za “žapce” su igrali samo domaći dečki, što se inače rijetko događa, i upravo tada publika je bila najglasnija. Križevčane u nastavku natjecanja u Kupu trebala se igrati utakmica protiv pobjednika regije Istok. No, ta ona žapcima ne bi smjela biti problem jer u regiji Istok drugoligaški klubovi, naime, uopće ne igraju u Kupu.

–  Natjecanje u Kupu nije obavezno i nitko nije pokazao interes za to natjecanja. Jedini prijavljeni klub iz te regije je Županja. Međutim, pitanje je hoće li Županjci igrati protiv Križevaca ili će i oni odustati- rekao nam je povjerenik za natjecanje regije Istok Ante Kardum. Odustane li Županja, Križevci sliedeću utakmicu igraju protiv pobjednika regije Centar – ekipe Gorice iz Velike Gorice.

KK Križevci: Jančijev Z. 0, Matoić T. 11, Kuzmić I. (Cap.) 10, Čusek I. 18, Bradić S. -, Svoboda I. 13, Šarić L. -, Jericha M. 4, Sissoko K. 12, Hrandek B. 10, Mara O. 2, Kolovrat D. 3.trener: Dražen Jendriš – Cimbra, Dragan Pribanović – Gaga

KK Međimurje: Jelenić G 0, Terek M. 3, Novak M. 23, Vugrinec D. (Cap.) 8, Vurušić I. 0, Zaspan B. 16, Hrkač N. 15, Turk D. 0, Martinović D. 0, Čajić I. 3, Novak Manuel 0, Golubić A. 9. trener: Šopar S.

Suci: Malogorski i Papec, opunomoćenik: Koščak.

Komentari su zatvoreni.