Take a fresh look at your lifestyle.

Biskup Kekić blagoslovio gradsku upravu

KRIŽEVCI – Svećenici i časne sestre dvije križevačke župe i grkokatoličke biskupije, te njihove kolege iz četiri susjedne općine ponovno su se na početku godine okupili kod gradonačelnika Branka Hrga. Tradicionalno novogodišnje primanje bila je prilika da se prisjete i međusobno zahvale na suradnji tijekom prošle godine, a ona je bila, kako je pobrojao župnik župe Svete Ane Krešimir Žinić, vrlo bogata, od organizacije Dana svetog Marka Križevčanina, 1. dana hrvatskih svetaca i blaženika, znanstvenog skupa o biskupu Miji Škvorcu, te 1. književnog susreta duhovnoga stvaralaštva. Kao i svake godine, prijem je bio prilika za blagoslov prostora gradske uprave, a kako je rekao gradonačelnik Branko Hrg, od 2010-te stvarno ima velika očekivanja, jer blagoslov je po prvi puta izrekao jedan biskup. Naravno, to je bio grkokatolički biskup križevačke eparhije Nikola Kekić.

– Želim da mi svećenici, čija je sada ovo godina, koji radimo na tome da čovjeka duhovno uzdižemo, i vi djelatnici gradskog poglavarstva koji brinete više za ovozemaljskog čovjeka – a jedno i drugo je potrebno, tako smo sazdani od Boga – budemo uspješni, da bismo mogli na kraju ove godine s radošću se osvrnuti natrag i biti zadovoljni da smo ipak nešto učinili za boljitak čovjeka i ovoga svijeta, poželio je okupljenima biskup Nikola Kekić.
Svi govornici izrazili su radost činjenicom da će Križevci od ožujka i formalno postati konkatedralno sjedište Bjelovarsko-križevačke biskupije, ali isto tako naglasili su i odgovornost koju im je tim činom povjerio papa Benedikt 16.

Komentari su zatvoreni.