Take a fresh look at your lifestyle.

Mladi ‘Radnikovci’ bolji od iskusnih ‘Grafičara’

Napokon su košarkaši križevačkog “Radnika” ostvarili pobjedu na domaćem terenu! Utakmicu protiv “Grafičara” iz Ludbrega križevačka je ekipa proteklog vikenda dobila rezultatom 76:72. Ova pobjeda ima i dodatnu težinu – njome su “Radnikovci” vjerojatno uspjeli osigurati ostanak u A2 košarkaškoj ligi Sjever. 

U prvom su poluvremenu gosti bolje igrali, predvođeni iskusnim playom Horvatom, centrima Morovićem i Vrabecom znalački su iskoristili grč i nervozu u igri Križevčana te na odmor odlaze s prednošću od 14 koševa.

 

 U nastavku je “Radnik” odigrao kvalitetnije. Agresivnom obranom na čitavom terenu križevački su mladići potpuno odsjekli vanjsku od unutarnje linije Grafičara, u napadu su igrali koncentrirano te krajem treće četvrtine prelaze u vodstvo. U samom finišu gosti tricama Slatine i Mikca prelaze u vodstvo 71:72, no tricom i poslije pogocima s linije slobodnih bacanja Radoš zaključuje utakmicu u korist domaćina.
Križevački košarkaši pobjedu su izborili kolektivnom igrom uz veliku podršku i sportsko navijanje domaće publike, ali bez ozlijeđenog centarskog para Erak-Beljo koji će se ekipi priključiti u nastavku prvenstva.

Nakon druge ovosezonske pobjede najstariji se križevački košarkaški klub nalazi na desetome mjestu ligaške tablice.

KK “RADNIK”: Martinović  17, Pomper 2, Nervo 3 ,Leljak -, Samardžija T. 7, Radoš .9, Samardžija M.-, Glamuzina 2, Kirin -, Martinčić  8, Beljo J. 2, Maksić 26. 

KK “GRAFIČAR”: Horvat 9, Papp.5, Kokolek 0, Beser -, Mikec 3, Siladić  7, Križanić -,Vrabec 21, Bačani-, Slatina 6, Morović  21.

 

 

Komentari su zatvoreni.