Take a fresh look at your lifestyle.

Sve gradske košarkaške momčadi ovog su vikenda slavile

Prvi su na teren istrčali kadeti “Radnika” protiv vršnjaka iz KK “Bistra” iz Molvi. Radnikovci su bili bolji, rezultatom 77:51 upisali su osmu pobjedu ove sezone. Dečki su odigrali angažirano od samog početka, dobra obrana rezultirala je početnim vodstvom od 20:0 i pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvoj četvrtini. Trener Lukša u igru je poslao sve igrače i svaki od njih je dobro iskoristio minute na parketu. Od gostiju se istaknuo Cenkovčan. Posljednju utakmicu ove sezone kadeti igraju u srijedu u Đurđevcu protiv ekipe KK “Mladost”. 

U derbiju A2 lige Sjever košarkaši “Križevaca” su sinoć pobijedili vodeću ekipu “Međimurje” iz Čakovca rezultatom 87:81. Kako gostujuća ekipa ima dva poraza manje od “Križevaca”, a bolja je i u međusobnim susretima, jučer su međimurski košarkaši postali siguran kvalifikant za prvu, A1 ligu iz ove regije.

Mnogobrojni gledatelji, navijači obaju klubova, gledali su zanimljivu i borbenu utakmicu. U prvoj su se četvrtini ekipe izmjenjivale u vodstvu, dok na poluvrijeme domaćini odlaze s četiri poena prednosti. Križevčani bolje otvaraju drugo poluvrijeme i predvođeni Tičinom skaču na 14 razlike. Gostujući trener Šopar tada u igru uvodi rekonvalescenta M. Novaka (“Medu”) koji čakovečke konje vraća u igru.

Krajem treće četvrtine zbog nesportskog ponašanja iz igre je isključen Tičina, a tada odgovornost preuzima Svoboda i vodi domaće “žapce” do pobjede. Križevčani su slavili pobjedu protiv lidera, a Čakovčani osvajanje naslova prvaka i ulazak u kvalifikacije za prvu ligu.
Sinoć je slavila i ekipa “Radnika” i to u gostima kod “Ivančice” rezultatom 64:79. Iako su Radnikovci početkom sezone teško dolazili do pobjede, ovo im je treća u nizu i četvrta u posljednjih pet utakmica. Odluka o pobjedniku pala je već u prvome poluvremenu kad su zahvaljujući zonskom presingu i preciznosti za tricu stekli prednost od 19 poena i održavali je do kraja. Momčad je kapetanski predvodio Radoš s 23 poena, a nisu nastupili centri Erak i Beljo.

 

Komentari su zatvoreni.