Take a fresh look at your lifestyle.

Rukometaši KTC-a pobjedom nad susjedom na tablici došli do 5. pozicije

Sraz dvije momčadi koje su do ovoga kola imale isti broj bodova i nalazile se na 6. i 7. mjestu ljestvice – KTC-a i Vira iz Virovitice, bio je vrlo važan objema klubovima – jer prošlom kolu oba su izgubili – Križevčani u Vidovcu, a Virovitičani kod kuće protiv Spačve. Njihov jesenski ogled je, pak, pripao Viru 5 golova razlike.

Trener Križevčana, Dragutin Miklečić je od svojih igrača ovoga puta tražio ozbiljnost u pristupu, uz imperativ da pokažu svu kreativnost u napadu, pa time ni povoljan rezultat sigurno ne bi izostao.

Početak utakmice u subotu je donio dosta smušenosti u igri domaćina u napadu, ali i, valja priznati, odlične obrane gostujućega golmana ( u 7 minuti skupio je 6 obrana), pa gosti već u 9. minuti vode 5:3. Križevčani tada malo uspijevaju posložiti redove i izjednačiti na 5:5, no goste to ne iznenađuje i pokazuju da su puno bolji i u tom periodu igre te u 14. minuti vode 9:6.

U prvoj polovini prvoga poluvremena stvarno je igra domaćina bila dosta loša i neprepoznatljiva, dok su mladi igrači iz Virovitice doslovce letjeli po terenu i sve kažnjavali. Nakon toga kao da su se domaćini konačno zagrijali i počeli „igrati rukomet“ pa se na terenu situacija totalno promijenila. Zato u drugom dijelu KTC radi seriju od 10: 4 i na poluvrijeme odlazi s odličnih +3 (16:13).

Virovitičani se nisu predavali i u drugo poluvrijeme su ušli još odlučnije, pokušavajući smanjiti zaostatak. Taj stil igre im je prvo donio u 39. minuti minus od 5 golova (21:16), da bi  u 45. smanjili na 24:22. Utakmica je u to vrijeme bila skroz otvorena i doista zanimljiva za gledati. Ipak, Križevčani uspješno odolijevaju napadima te u 56. minuti vode sa 6 golova razlike, da bi do kraja samo održavali razliku. Gosti solidni, borbeni s izvrsnim golmanima (ukupno 19 obrana), no nisu mogli parirati objektivno igrački kvalitetnijoj momčadi KTC-a.

O izjednačenosti srednjeg dijela tablice govori i to da se KTC s pobjedom više sad nalazi na izvrsnom 5. mjestu, dok je Viro Virovitica na 9. mjestu. Križevački rukometaši i sljedeće kolo igraju kod kuće, no ovaj put im je protivnik drugoplasirani na ljestvici, RK Spačva Vinkovci.

 
RK“KTC“ : RK“ VIRO VIROVITICA“  35:30 (16:13)

 
Za KTC su igrali i postigli pogotke : R.Predojević 9, Pavliček 8, K. Hunjak 5, Zrakić 5, Čorda 3(2), Taras 3, M. Hunjak 2, Kamenar 1, Augustinčić, Vuković, Benković (1 obrana), Višnjević (16 obrana). Trener: Dragutin Miklečić

Komentari su zatvoreni.