Take a fresh look at your lifestyle.

‘Modeci’ na Radiju Marija

Program Radija Marija razlikuje se od programa ostalih radijskih postaja zbog obilja vjerskih sadržaja poput različitih molitava i vjerskih pouka. Uz informativni te zabavni i glazbeni program, Radio Marija posebnu pozornost posvećuje djeci i mladeži. Velečasni Ivica Zlodi, voditelj emisije Vjeronauk u školi,  posjećuje škole diljem Lijepe Naše, predstavlja njihov rad i suradnju sa župskom zajednicom. Tako je u utorak, 20. travnja Osnovna škola Ljudevita Modeca dobila priliku prezentirati svoje izvannastavne aktivnosti, darovite učenike i uspjehe.

 

Emisija je započela razgovorom vlč. Zlodija i ravnatelja Škole Dražena Bokana o povijesti škole, organizaciji nastave i projektima koje škola provodi. Središnji dio emisije osmislila je novinarska družina pod vodstvom profesorice Martine Valec Rebić. Glavna urednica-učenica školskoga lista Izvor Marta Pečnjak predstavila je družinu i Izvor, a zatim prepustila riječ kolegicama novinarkama koje su se u ovoj prigodi okušale u voditeljskoj ulozi – Antoniji Bratić i Antoniji Stručić.

Voditeljice su na početku najavile kratak skeč Božidara Adamića i Matije Harče, članova družine Isusovi učenici, vjeronaučne skupine Škole koju vodi vjeroučiteljica Valentina Jurišić, kojim su predstavili neke od svojih aktivnosti, kao što su sudjelovanje na vjerskim skupovima i planinarskome križnom putu, obilježavanje blagdana sv. Marka Križevčanina, uvježbanje scenskih izvedbi vezanih uz živote svetaca i blaženika, suradnja s domaćim i susjednim župama.

Uslijedilo je predstavljanje grupe Ljubitelji glazbe koja je prošle godine snimila glazbeni album Križevci, grade moj i razgovor sa solisticama Larom Majnarić i Idom Šimunčić. Pjevačice su ispričale svoje dojmove sa snimanja i promocije nosača zvuka, a slušatelji su tijekom emisije uz naslovnu pjesmu imali priliku čuti i Himnu škole te pjesmu Ljubav.
U nastavku emisije predstavljeni su daroviti učenici Škole, Petra Paklan, osmašica čije ocjene tijekom cijeloga školovanja imaju najviši prosjek i Josip Martinčić, osmaš izuzetno nadaren za scenski nastup i pisanje. Josip je, pod vodstvom profesorice Danijele Zagorec, ove godine po četvrti put sudjelovao na Državnoj smotri Lidrano, smotri literarnog, dramskog i novinarskog dječjeg stvaralašta, i to ovoga puta u čak dvije kategorije. Slušatelje je u izvrsnost svoje literarne, ali i interpretacijske nadarenosti, uvjerio čitanjem pohvaljenoga rada Sv. Lucija.

Nakon Josipa slušateljima Radija Marije predstavila se grupa Mali glagoljaši o kojoj su više rekle najmlađe glagoljašice, učenice drugoga i trećega razreda Ema Golubić i Dora Rebić, a zatim su voditeljice porazgovarale s dvoje najboljih sportaša Škole, čiji su sportski uspjesi važni ne samo za našu školu, nego i za cijeli naš grad i našu zemlju – to su Klara Katavić koja je prošle godine na svjetskom prvenstvu u karateu u Pekingu osvojila treće mjesto i Božidar Katanović koji je sa svojom partnericom Ivonom Begić po drugi put državni prvak u plesu.

Na kraju učeničkoga dijela emisije još jednom su voditeljice porazgovarale s Idom Šimunčić, koja je osim pjevačice i vrsna sportašica, pobjednica natjecanja Čokolino Višebojac. U drugome razgovoru ispričala je o putovanju svoga 7.d razreda i učenika Područne škole Vojakovački Osijek na Montenegro dance festival (Crnogorski festival plesa) na kojemu su kao jedina osnovna škola izveli razigranu cirkusku točku te prezentirali hrvatske narodne plesove.
Nakon učenika za voditeljski je mikrofon ponovno sjeo vlč. Zlodi i porazgovarao sa socijalnom radnicom Elvirom Kiš Miklečić o CAP-u, programu prevencije zlostavljanja djece koji se već niz godina provodi u našoj školi, i vjeroučiteljicom Valentinom Jurišić o suradnji sa župskom zajednicom.

Komentari su zatvoreni.