Take a fresh look at your lifestyle.

Neki mrmljaju da je skupo, no treba platiti i najam

Križevačka drvca – Uzgajivač božićnih drvaca tvrdi da su i dalje najbolja prava uzgojena stabla, što prepoznaju kupci, koji obično navale na Badnjak

Vlasnik OPG-a za uzgoj božićnih drvaca Đuro Rađa iz Križevaca u ovo doba godine ima najviše posla, jer “urod” treba i prodati. – Ljudi najviše kupuju tri dana prije i na sam Badnjak, biraju smreke, kakve i uzgajam, zadovoljni su i cijenom, no ima i koji mrmljaju da je sto kuna po drvcu od metar i pol skupo – govori Rađa, ističući da treba platiti i najam gradske površine, što, veli, nije malo: za 10 dana 3500 kuna. On uzgaja ral i pol, drvca reže u 7. godini te napominje da kupci, bez obzira na to što se promiče i kupnja umjetnih ili onih u teglama, uvijek traže uzgojeno i odrezano drvce.

 

– I svinje su za uzgoj, i činčile, uzgoj je radi prodaje, jer svatko nešto treba – misli Rađa. Tržio je i u nedjelju, a i danas na Strossmayerovu trgu, gdje je znatna ponuda smreka, jela, borova.
– Šestero je prodavača zatražilo i dobilo dozvolu za prodaju drvaca, sukladno odluci, a cijena je prostora 30 kuna po kvadratu – kažu iz ureda gradonačelnika Hrga. Inače, grad je ove godine na ukrašavanje utrošio 25.000 kuna. Veliko drvce ispred crkve sv. Ane donirala je obitelj Anđelka Markova. (VL)

Komentari su zatvoreni.