Take a fresh look at your lifestyle.

U petak regionalna konferencija ‘Aktivizam mladih’

789

U petak 11. ožujka 2011. u Domu mladih Koprivnica se održava regionalna konferencija „Aktivizam mladih“ kojom se obilježava i Međunarodna godina mladih „Dijalog i međusobno razumijevanje“, koja je započela na Međunarodni dan mladih 12. kolovoza 2010. i traje sve do 12. kolovoza 2011. Konferenciju organiziraju udruge K.V.A.R.K. i ACT u sklopu Programa JAKO, koji je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva, koji provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Aktivizam mladih je tema koja opetovano zaokuplja civilno društvo i širu javnost. Mladi kao društvena skupina se često navode kao populacija koja ima najviše potencijala za aktivno sudjelovanje u društvu. Često u raznim lokalnim sredinama mladi i jesu najaktivnija skupina, međutim je li njihovo djelovanje vidljivo, praćeno i jednako vrednovano kao rad drugih društvenih skupina? Na koji način mladi danas mogu biti aktivni i koje im se mogućnosti nude? Postoji li dovoljno financijske potpore udrugama mladih i za mlade te projektima koji kao ciljanu skupinu imaju mlade, odnosno projektima koje mladi provode? Konferencija će pokušati dati odgovore na ova i druga pitanja.

Iz programa: Aktivizam i volonterizam mladih, voditeljica: Anamarija Sočo; Savjeti mladih – suradnja mladih s vlastima, voditelj: Nikola Buković; Osnivanje i djelovanje udruga mladih i za mlade, voditeljica: Aleksandra Podrebarac; Osnivanje i djelovanje klubova mladih i za mlade, voditelj: Saša Lončarić.
Organizatori pozivaju mlade i nevladine volontere na edukaciju, usvajanje novih znanja i vještina te definiranje zaključaka, koji će biti upućene institucijama, regionalnim i lokalnim jedinicama, udrugama i široj javnosti u našoj regiji.

Komentari su zatvoreni.