Take a fresh look at your lifestyle.

Križevački kuglači prvi među ‘ostalima’

Nakon 22 odigrane utakmice, bačenih 15840 kugli i srušenih 69314 čunjeva, kuglači križevačke „Elektre“ svoju 3. sezonu pri 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi regije sjever završili su na toliko željenom 6. mjestu ljestvice. Ne bi to bilo ništa značajno da se ovdje ne radi o klubu bez kuglane, klubu čiji su igrači sezonu odigrali s jednim treningom tjedno na koji se putovalo u susjednu Koprivnicu.

Sama liga nikada nije bila teža, jer su konkurenciju 12 klubova pojačavala 3 kluba povratnika iz 2. lige, a još 2 kluba su se, u težnji za napredovanjem, pojačala s 1. i 2. ligaškim igračima. Tek iz ovoga je vidljivo koliki je uspjeh, iza 5 klubova tzv. „drugoligaša“, zauzeti prvo mjesto među svima ostalima.
Nakon loše odigranog prvog dijela sezone i osvojenih mizernih 8 bodova iz 4 pobjede i 7 poraza, moral igračima ipak je digla ta jedanaesta utakmica. Jedina neporažena ekipa polusezone („MIV“ Varaždin) deklasirana je u Koprivnici na opće iznenađenje svih koji prate kuglanje. Nije to jedini „drugoligaš“ koji je doživio „strujni udar“. Odmah u prvom kolu nastavka sezone KK „Zabok“, pojačan do te mjere da već preko druge, promatra i prvu ligu, pognute je glave napustio Koprivnicu. Na samom kraju sezone i KK „Željezničar“ iz Varaždina mršavog se plijena vratio kući.
Samo dva kluba se mogu pohvaliti da su u obje utakmice sezone nadvisili križevački sastav. KK „Varteks“ iz Varaždina, više nego zasluženo i KK „Željezničar“ iz Koprivnice kojeg je doslovno zadnja kugla druge utakmice spasila da i oni ne postanu dio liste „Elektrinih“ trofeja.
I među ostalim klubovima bilo je kvalitetnih ekipa. Po uvjetima rada i rezultatima i boljih ekipa od „Elektrine“, međutim, prkosno križevačko srce u ključnim trenucima utakmica ipak je tuklo malo jače.
Drugi dio sezone odigran je izvan svih očekivanja. Ostvarivši impresivan omjer od 7 pobjeda, 3 poraza i 1 neriješenim ishodom, Križevčani su skrenuli pažnju na sebe i postali „knedla u grlu“ protivničkih momčadi. Niti jedna ekipa nije više u Koprivnicu dolazila pod motom „lako ćemo“, a sve do jedne bivale su ispraćivane bez bodova.

I bez obzira što su svi igrači KK „Elektre“ Križevci, zbog svojeg fer i korektnog ponašanja vrlo dobro prihvaćeni i rado viđeni na svim kuglanama, posebice onoj u Koprivnici, želja nam je ipak jednoga dana domaće utakmice igrati pred svojom, križevačkom publikom, na našoj križevačkoj gradskoj kuglani.

 

 

Konačan poredak klubova 3. HKL regije sjever

 

  1. KK „MIV“ Varaždin                           35 bodova

  2. KK „Varteks“ Varaždin                   35

  3. KK „Zabok“ Zabok                          34

  4. KK „Željezničar“ Koprivnica          31

  5. KK „Željezničar“ Varaždin             28

  6. KK „Elektra“ Križevci                      23

  7. KK „Zanatlija“ Čakovec                 22

  8. KK „Cesta“ Varaždin                      22

  9. KK „Dubravčan“ Donja Dubrava 15

  10. KK „Prosvjetar“ Čakovec                8

  11. KK „Željezničar“ Čakovec               8

  12. KK „Ivančica“ Ivanec                        3

 

Predsjednik: Miroslav Tkalec

Podpredsjednik: Josip Knapić

Tajnik: Tomislav Sanković

Trener/ pomoćni trener: Sanković / Tkalec

Igrači: Željko Horvat, Dejan Kirin, Marijan Kirin, Josip Knapić, Ivan Pernjak, Dragoljub Perović, Zvonimir Posavec, Tomislav Sanković, Ivan Šimatović, Miroslav Tkalec, Tomica Vratarić

 

Komentari su zatvoreni.