Take a fresh look at your lifestyle.

Od Koprivnice do Križevaca umjesto vlakom – autobusom

KOPRIVNICA – Zbog radova na kapitalnom remontu dionice željezničke pruge Koprivnica – Križevci, od ponedjeljka će se putnici između ta dva kolodvora prevoziti autobusima, najavio je, gostujući u našoj emisiji Pod povećalom, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić.
– Linije autobusne uvodimo od 30. svibnja do 30. lipnja, s time da ćemo imati prekid za vrijeme posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, dakle, subotu i nedjelju 4. i 5. lipnja ćemo i dalje voziti vlakovima, kazao je Jerneić.

Vlakove će zamjenjivati 12 autobusa, vikendom 15, cijena karte ostaje ista, a Jerneić kaže da ne bi trebalo biti većih kašnjenja:
– Autobusi bi mogli na toj relaciji imati kašnjenja kod brzih vlakova, znači u odnosu na vozni red brzog vlaka 10-ak minuta, kod putničkog prometa ne bi smjelo biti većih poremećaja. Jer ipak je taj put autobusa nešto duži nego što je put vlaka, pojasnio je Jerneić.
Ističe da će biti vrlo zanimljivo pogledati remontne radove na pruzi jer će se obavljati građevinskom mehanizacijom kakva se u Hrvatskoj ne vidi često.

Komentari su zatvoreni.